Protest spontan la o instituție din Botoșani! "Ne scad salariile cu câteva sute de lei" FOTO

Zeci de angajați ai unei instituții din Botoșani au întrerupt, joi, activitatea și au ieșit în fața instituției, pentru a protesta.

 

Protest spontan la o instituție din Botoșani! "Ne scad salariile cu câteva sute de lei" FOTO

Salariații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au declanșat protestul spontan după ce au primit un email din care reiese faptul că de la 1 ianuarie salariile le vor scădea considerabil, ca urmare a transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Peste 30 de salariați ai APIA Botoșani, din cei aproximativ 110, au ales să protesteze extrem de revoltați, mai ales că au primit promisiuni că lefurile le vor fi majorate deși, spun ei, nu au cerut acest lucru. 

Din câte se pare, angajații APIA ar urma să piardă între 600 și 2.800 de lei, din cauza transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. 

"Nemulțumirea noastră principală este faptul că ne scad salariile, deși domnul ministru a spus în primăvară că ne crește salariul, fără să îi ceară nimeni. În momentul în care a apărut Legea salarizării, ni s-a promis că nu vor scădea salariile, acum suntem ca în bancul "mi-a căzut netul, stai că urmează și brutul". Simulările sunt estimative, nu știu cine le-a făcut, noi am primit pe mail faptul că le-a făcut un economist, nu știm numele, vor fi substanțiale, la nivelul a câteva sute de lei. Tot timpul am fost obedienți și muncitori, s-a lucrat în trei schimburi, s-au lucrat și 24 de ore, chiar dacă pare imposibil, fără ca noi să părăsim instituția. Toți avem câte 50 de zile de recuperări, concedii pe doi ani care nu s-au putut acorda, și atunci ce facem? Când am fost chemați la lucru noi am venit și nu noi am cerut creșterea salariilor. Nu trebuia să ne mintă că nu scad, un pic de sinceritate, atât dorim. Nemulțumirea este foarte mare", a spus o angajată a APIA Botoșani.

Angajații APIA spun că volumul de muncă este enrom, dar de fiecare dată au răspuns solicitărilor chiar dacă asta a însemnat să stea cu mult peste program.

"Nu ni se pare corect să scadă veniturile, după aplicarea legii, am considerat că e mai bine să luăm măsuri înainte, decât după. Totdeauna când am fost solicitați am fost o echipă, am răspuns la absolut toate solicitările, am petrecut foarte mult timp la serviciu, am lucrat nopți, weekenduri, ca să răspundem solicitărilor și să dăm la timp toate subvențiile. Vrem să fim respectați", a spus o altă salariată. 

La nivel național, protestul este anunțat până la ora 12.00. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
636

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
292

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...

Accident pe contrasens: trei maşini avariate de un şofer băut

astăzi, 10:37
1204

S-a întâmplat vineri, pe strada Săvenilor, cu sens unic, din municipiul Botoşani când tânărul a ales să circule pe contrasens, dinspre Împărat Traian spre Independen...