Proiect de amploare pentru copiii cu Cerințe de Educație Speciale din județ

Proiect de amploare pentru copiii cu Cerințe de Educație Speciale din județ

Un proiect inedit se desfășoară la Botoșani, dedicat copiilor cu afecțiuni de spectru autist. În perioada 15-30 iulie a.c., 15 copii diagnosticți cu Cerințe de Educație Speciale (CES), cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani beneficiază, În mod direct, de organizarea unei tabere de vară, de către Asociația "Suflete Albastre". În mod indirect, circa 200 de elevi  sunt informați și 10 cadre didactice își dezvoltă capacitatea de lucru cu copii cu autism. 

Proiectul este cofinanţat de Consiliul Județean Botoșani, prin Programul anual privind finanţările nerambursabile acordate din fondurile bugetului Judeţului Botoşani, pe anul 2019, pentru activităţi nonprofit de interes general. Fondurile nerambursabile pe care le-a atras proiectul cumulează 18.156 de lei, la care se adaugă o contribuție a asociației de 2.244 de lei. 

Scopul proiectului, după cum precizează organizatorii, este creșterea capacității de comunicare și relaționare cu copiii și tinerii cu CES. Activităţile prevăzute în proiect se vor desfăşura în spaţii publice, instituţii din Judeţul Botoşani, precum și la sediul social al asociaţiei.

Grupul ţintă al proiectului este format din cei 15 copii cu CES veniți în tabără și familiile acestora, care vor fi informate, și suportul necesar creșterii gradului de comunicare, de relaționare, de independență, de înțelegere. Beneficiarii indirecți sunt 200 de elevi, 10 cadre didactice din unitățile școlare colaboratoare, 20 voluntari implicați în derularea proiectul, precum și echipa de proiect. 

Per ansamblu, peste 500 de persoane vor cunoaște detalii despre Cerințele de Educație Speciale, colaborând trei unități școlare din Botoșani. Proiectul include o conferință cu reprezentanși din toate instituțiile implicate.

Înfiinţată la începutul anului 2018, în urma experienţelor personale ale membrilor fondatori cu privire la proprii copii, copii diagnosticaţi cu tulburare din spectrul autist (TSA), Suflete Albastre devine un punct de plecare pentru noi experienţe, noi provocări, noi trăiri, în lupta cu dizabilitatea . Unul din principalele scopuri ale asociaţiei este promovarea unei mai bune înţelegeri a autismului (şi/sau alte dizabilităţi) şi a caracteristicilor şi nevoilor specifice ale persoanelor cu autism (şi/sau cu alte dizabilităţi) în rândul profesioniştilor, factorilor de decizie şi al publicului larg pentru sensibilizarea şi responsabilizarea acestora, dar şi în rândul părinţilor pentru o mai bună înţelegere şi sprijinire a copiilor lor.

Prin toate activităţile şi proiectele derulate şi ce urmează a se derula, asociaţia îşi asumă respectarea obiectivelor prevăzute în documentele sale statutare

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tinerii din România investesc de 17 ori mai mult în băutură decât în cultură

astăzi, 15:55
33

Tinerii români investesc de 17 ori mai mult în alcool decât în cultură, arată un studiu recent. Cei mai mulți preferă berea, însă piața băuturilor spirtoase a ajun...

Mihaela Huncă: „Vizitele neaşteptate ale ministrului Educaţiei în şcoli amintesc de vizitele nocturne ale fostului ministru PSD al Sănătăţii în spitale”

astăzi, 15:25
134

Deputatul Pro România Mihaela Huncă a declarat, vineri, că vizitele neanunțate ale ministrului Educaţiei, Monica Anisie, în școli din mediul rural, nu vor îmbunătăţ...

Bărbat găsit aproape inconștient, lângă Spitalul Județean, din cauza etnobotanicelor

astăzi, 15:16
301

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din Botoșani a fost găsit aproape inconștient și în hipotermie, în parcul din curtea Spitalului Județean, din cauza consumului de e...