Peste 60 de amenzi aplicate ieri pentru încălcări ale măsurilor anti-COVID

Peste 60 de amenzi aplicate ieri pentru încălcări ale măsurilor anti-COVID

Miercuri, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare, în sistem integrat, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate. Au fost aplicate peste 60 de amenzi, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

La activitățile desfășurate au participat polițiștii botoșăneni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor  și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„În cadrul acțiunilor echipele de control au verificat, cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă, un număr de 115 locații de interes, dintre acestea 84 fiind restaurante, 23 de mijloace de transport public în comun și 8 fiind gări și autogări, prilej cu care au fost legitimate aproximativ 900 de persoane”, arată Simona Pușcașu, reprezentant al IPJ Botoșani.

Potrivit acesteia, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12200 lei, 46 dintre aceste sancțiuni fiind aplicate de către polițiștii botoșăneni, 13 de către jandarmi, iar șase de către polițiștii locali.

„Continuăm, în perioada următoare, seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în toate zonele județului. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă”, amintește IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) PSD Botoșani: „Pe 6 decembrie votează în siguranță pentru siguranța sănătății tale, a locului tău de muncă și a educației copiilor tăi”

astăzi, 15:30
31

Comunicat:PSD Botoșani transmite alegătorilor să nu își irosească votul pe partide, care nu au niciun fel de program de guvernare concret și coerent.PSD este singura alternativă l...

(P) Cristian Achiței, candidat pentru Senatul României pe lista Partidului Național Liberal: TREBUIE SĂ VOTEZI!

astăzi, 13:30
58

Comunicat:TREBUIE SĂ VOTEZI!Pentru că te-ai simțit umilit și batjocorit atunci când ai văzut că pesediștii NU AU FĂCUT NIMIC din promisiunile cu care te-au amăgit în 2016&...

(P) PMP Botoșani: Duminică este ziua în care românii vor decide viitorul acestei țări. Vă îndemnăm pe toți ca duminică să votați pe PMP

astăzi, 12:40
64

Comunicat:Astăzi este ultima zi a campaniei electorale.O campanie anormală din toate punctele de vedere - fără mitinguri, fără evenimente și cu prea puține întâlniri cu ce...