Peste 60 de amenzi aplicate ieri pentru încălcări ale măsurilor anti-COVID

Peste 60 de amenzi aplicate ieri pentru încălcări ale măsurilor anti-COVID

Miercuri, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare, în sistem integrat, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate. Au fost aplicate peste 60 de amenzi, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

La activitățile desfășurate au participat polițiștii botoșăneni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor  și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„În cadrul acțiunilor echipele de control au verificat, cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă, un număr de 115 locații de interes, dintre acestea 84 fiind restaurante, 23 de mijloace de transport public în comun și 8 fiind gări și autogări, prilej cu care au fost legitimate aproximativ 900 de persoane”, arată Simona Pușcașu, reprezentant al IPJ Botoșani.

Potrivit acesteia, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12200 lei, 46 dintre aceste sancțiuni fiind aplicate de către polițiștii botoșăneni, 13 de către jandarmi, iar șase de către polițiștii locali.

„Continuăm, în perioada următoare, seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în toate zonele județului. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă”, amintește IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
20

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
53

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
42

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...