(P) Mihaela Huncă: „Cultura este un domeniu extrem de important al dezvoltării județului Botoșani și singura șansă imediată de dezvoltare a economiei!”

(P) Mihaela Huncă: „Cultura este un domeniu extrem de important al dezvoltării județului Botoșani și singura șansă imediată de dezvoltare a economiei!”

Comunicat de presă:

Cultura este un domeniu extrem de important al dezvoltării județului Botoșani și singura șansă imediată de dezvoltare a  economiei! Pro România susține valorificarea resurselor culturale extarordinare ale județului, prin  promovarea elementelor de identitate locală și regională unice în țară, pentru o dezvoltare durabilă și implicit o calitate ridicată a vieții pentru locuitorii județului. 

Suntem norocoși din acest punct de vedere și suntem un județ unic în țară în ceea ce privește domeniul cultural. Să nu uităm că Botoșaniul are un patrimoniu cultural-istoric şi etno-folcloric de mare valoare, de aici au plecat marele poet al neamului Mihai Eminescu, părintele istoriei româneşti moderne, Nicolae Iorga, muzicianul George Enescu, pictorul Ștefan Luchian, biologul Grigore Antipa, inginerul Elie Radu- un adevărat geniu al structurilor metalice, matematicianul Octav Onicescu-părintele şcolii româneşti de teoria probabilităţilor, matematicianul Dimitrie Pompeiu, fizicianul Dimitrie Negreanu şi mulţi alţii. 

Din păcate  cei care au condus până acum județul au uitat că Botoșaniul este leagănul culturii românești. Fie că e vorba de turismul cultural, ecumenic, ecologic sau de orice alt fel, în Botoșani niciunul nu este exploatat corespunzător.  Este o vorbă din bătrâni: Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă-n traistă! 

Alte județe au numai niște ruine în jurul cărora printr-o administrare și promovare eficiente, roiesc sute de mii de turiști anual. De aceea voi  dezvolta o colaborare culturală bazată pe promovarea valorilor și resurselor culturale botoșănene și pe facilitarea dialogului și colaborărilor naționale și internaționale între operatori culturali. 

Astfel, ce are de oferit județul Botoșani din punct de vedere al culturii, poate căpăta o vizibilitate mai mare în afara granițelor județului și ale țării, contribuind astfel la dezvoltarea turismului, implicit crearea de noi locuri de muncă și de investiții în industria ospitalității, hoteluri, pensiuni, restaurante, producători locali. 

Este de asemenea necesară  o mai bună protejare și dezvoltare  a patrimoniului cultural, bazată pe angajarea de parteneriate eficiente cu primăriile din județ și chiar parteneriate public private. Noi suntem Pro Cultură și vom organiza așadar, evenimente culturale în strânsă legătură cu susținerea turismului cultural, vom reabilita biblioteca județeană Mihai Eminescu și vom face demersuri pentru construirea în Botoșani a unui complex Cultural.   

De asemenea, instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean, Biblioteca, Muzeul județean de istorie, Școala Populară de arte vor fi modernizate, promovate și valorificate la maximum.

(Comunicat de presă emis de către candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Botoșani, Mihaela Huncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patriarhul Daniel: Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Când comuniștii au interzis închinarea la sfintele moaște, regimul a căzut

astăzi, 20:12
374

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a ţinut, marţi, o predică celor câteva sute de credincioşi prezenţi pe Colina Bucuriei la Sfinta Liturghie din ziua sărbătorii Sfâ...

Trei botoșăneni depistați euforici la volan, într-o singură zi

astăzi, 18:37
189

Luni, nu mai puțin de trei botoșăneni au fost depistați în stare de ebrietate la volan.Mai întâi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, fiind în exercit...

Percheziții în cinci locuințe, într-un dosar de contrabandă cu țigări

astăzi, 18:31
232

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Darabani și Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani au efectuat, la data de 25 octombrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de...