O profesoară din Botoșani face apel la politicieni: „Nu transformați județul într-o zonă de sacrificiu! Nu ne distrugeți de tot acum!”

O profesoară din Botoșani face apel la politicieni: „Nu transformați județul într-o zonă de sacrificiu! Nu ne distrugeți de tot acum!”

O cunoscută profesoară din municipiul Botoșani face apel la politicul local, scriind un manifest prin care deplânge „destinul” județului „unde se agață harta în cui, fără prea mare importanță”. Florentina Dănilă, cadru didactic al Liceului Pedagogic „Nicoale Iorga”, cere ca medicii să fie sprijiniți în mod direct, mai ales într-un context în care factorii decidenți par să ignore nevoile reale din teren.

Redăm, în continuare, apelul profesoarei:

______________________________

RUGĂMINTE adresată oamenilor politici din BOTOŞANI!

Nu permiteţi autorităţilor care ştiu ACUM să dirijeze, din fotoliile călduţe pe care au stat, să transforme oraşul şi judeţul BOTOŞANI intr-o zonă de sacrificiu în această situaţie! Întotdeauna am fost zonă de sacrificiu. Până în 1967, am aparţinut de Regiunea Suceava şi am suferit. Apoi am fost priviţi ca zonă unde se agaţă harta in cui, fără prea mare importanţă. In ultima campanie electorală eram priviţi ca ciumaţii ţării, „roşii " din tată in fiu, mai prostuţi de felul nostru şi mai ameţiţi de licorile bahice. Din păcate!

Oraşul nostru are medici deosebiţi, are cadre medicale foarte bune, neputincioase in acest moment din cauza lipsei de profesionalism a factorilor răspunzători. Aceşti oameni nu trebuie să fie de sacrificiu pentru că soarta i-a adus in acest colţ de ţară. De-a lungul timpului guvernanţii nu ne-au băgat prea mult in seamă, in ciuda semnalelor disperate care au venit de la oamenii care au incercat să facă ceva bun pentru oraşul acesta şi pentru locuitorii săi.Tot timpul am fost la capăt de linie. Timpurile sunt grele pentru toată lumea, dar pentru noi- cei din Botoşani- a fost greu întotdeauna. Nu am fost nişte răsfăţaţi nici de guvernanţi, nici de oamenii politici locali care , din păcate, şi-au văzut de ale lor in acest colţ de ţară. Dar in acest oraş trăiesc tineri inimoşi, tineri bine pregătiţi care vor să facă ceva pentru acest loc binecuvântat de Dumnezeu, loc cu rădăcini pentru ei.Trăiesc oamnei buni,bine pregătiţi.

NU NE DISTRUGEŢI DE TOT ACUM! Spitalul din Suceava a picat tot din vina celor care l-au condus. Vedem cu toţii ce declară acum cadrele medicale din spital. Dar asta nu inseamnă că acum oraşul nostru trebuie să ajungă de sacrificu. Când altora le era bine şi prosperau, noi ne descurcam aşa cum puteam. Nu este răutate, dar nici nu poţi să închizi ochii şi să accepţi orice. Dumnezeu să-i lumineze pe cei care ne conduc ca să-şi asume răspunderea momentului, ca să ne ajute să trecem şi noi bine ca şi comunitate.

Am fost un judeţ sărac, dar vom fi la pământ din punct de vedere economic după această perioadă.Poate ne va ajuta Dumnezeu să trecem cât de cât bine această perioadă. Cum ne-a dăruit de-a lungul timpului sevă bună pentru oameni de valoare, ne va ajuta şi acum. Doamne ajută!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un om de afaceri botoșănean a fost numit vicepreședinte al Patronatului Român

astăzi, 19:35

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, din Botoșani, a fost numit vicepreședinte în cadrul Patronatului Român Național prima organizație specifică cu reprezentativitate națională din ...

Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

astăzi, 19:17
150

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a transmis un mesaj emoționant către botoșăneni, pentru a-i încuraja să respecte măsurile de precauție impuse în contextul...

Botoșănean dispărut fără urmă de câteva zile

astăzi, 19:03
106

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din satul Ghireni, comuna Coțușca, a fost dat dispărut de familie, după ce nu a mai revenit la domiciliu. Polițiștii au fost anunțați de dispari...