Metoda prin care 6 români au devenit proprietarii a 1600 de mașini

Metoda prin care 6 români au devenit proprietarii a 1600 de mașini

O bandă de țigani români a speriat din nou Vestul. O grupare de peste 40 de persoane este acuzată că a comis sute de jafuri în Occident.

Carabinierii italieni au sechestrat joi peste 1600 de mașini, din 10 țări europene, printre care și România, despre care spun că au fost folosite de infractori pentru comiterea ilegalităților. Operațiunea de amploare s-a desfășurat simultan în zece țări din Europa, respectiv Italia, România, Spania, Germania, Franţa, Bulgaria, Austria, Elveţia, Ungaria şi Polonia.

Cele peste 1600 de mașini, a căror valoare totală este estimată la 13 milioane de euro, erau înmatriculate pe numele a șase persoane de naționalitate română. Mașinile erau folosite la comiterea de furturi și jafuri, victimele fiind în principal persoane în vârstă.

Carabinierii italieni au precizat într-o declaraţie că, după mai mult de doi ani de investigaţii, au reuşit să dovedească 102 furturi şi jafuri comise de 42 de suspecţi români de etnie romă.

Cum operau hoții

Ca mod de operare, suspecţii studiau împrejurimile din maşină şi se opreau lângă un trecător pentru a-l întreba încotro ar trebui să meargă pentru a ajunge într-un anumit loc. În acel moment o femeie cobora din maşină şi, mimând că ar dori să îmbrăţişeze victima, îi sustrăgea acesteia un ceas sau alte obiecte de valoare.

Ţintele erau de obicei persoane în vârstă, mai precizează poliţia, adăugând că suspecţii au obţinut astfel milioane pe care le-au cheltuit pe maşini de lux şi vile cu care se lăudau pe reţelele de socializare.

În urma operaţiunii poliţiei, opt persoane au fost plasate în arest preventiv pentru a fi judecate şi una în arest la domiciliu. Unii suspecţi au fost reţinuţi în Spania şi Marea Britanie pe baza unor mandate de arestare europene.

stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
16

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
31

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
56

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...