Lidera Pro România face apel la Tătaru. Un medicament nu se mai găsește pe piață de câteva luni

Lidera Pro România face apel la Tătaru. Un medicament nu se mai găsește pe piață de câteva luni

Lidera organizației județene a Pro România din Botoșani, deputatul Mihaela Huncă, susține că a primit în audiență numeroși botoșăneni care au nevoie vitală de un medicament pentru ca starea lor de sănătate să se îmbuneze, suferind de afecțiuni tiroidiene, însă remediul de care aveau nevoie, lipsește de pe piață de câteva luni.

Huncă relatează că a încercat să ajute solicitanții, descoperind astfel că Euthyrox nu mai există pe piața din România din luna mai a acestui an. Deputatul face un apel public către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, să rezolve problema lipsei medicamentului, care afectează aproape jumătate de milion de români, după spusele liderei Pro România.

„Au venit cetățeni cu afecțiuni tiroidiene spunându-mi disperați că viața lor este în joc, pentru că nu găsesc un anumit medicament. Este vorba de Euthyrox. Este o problemă și eu am încercat să-i ajut. Pentru că nu se găsește în farmaciile din județ, am crezut că îl găsesc în alte județe și am început să dau telefoane. Situația este foarte gravă. De prin luna mai în țara noastră nu se găseste acest medicament. Sunt 500 de mii de cetățeni români, pacienți care au nevoie de acest medicament. Ne aflăm în august și acest medicament vital nu se găsește. Fac un apel la ministrul Sănătății să rezolve această problemă cu celeritate. Cred că nu trebuie să ne jucăm cu viața acestora. Rezolvarea stă la Guvern, dar mi se pare că acest guvern pare depășit de această situație și sunt în contradicție cu ceea ce spun, că sunt un guvern profesionist”, a spus deputatul Mihaela Huncă.

Produsul, care este preparat într-un laborator din Germania, figurează și pe site-ul Ministerului Sănătății dedicat medicamentelor lipsă.

 

Spune-ne opinia ta