Laptopuri pentru tinerii din Parohia Chişcăreni

Preotul le-a oferit gratuit elevilor calculatoare şi posibilitatea de a merge în excursii, toate aceste daruri fiind considerate semne de recunoştiinţă faţă de strădania arătată pe parcursul anului şcolar.

Laptopuri pentru tinerii din Parohia Chişcăreni

În luna iunie 2019, cei mai silitori copii şi tineri din Parohia "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" Chişcăreni şi Parohia "Sfântul Apostol Andrei" Sat Nou, judeţul Botoşani, au fost premiaţi de părintele paroh Vasile Viorel Florea. Preotul le-a oferit gratuit elevilor calculatoare şi posibilitatea de a merge în excursii, toate aceste daruri fiind considerate semne de recunoştiinţă faţă de strădania arătată pe parcursul anului şcolar.

Preotul Vasile Florea a oferit câte un laptop nou în dar copiilor care au împlinit două condiţii principale. Primul criteriu a fost ca tinerii să aibă rezultate deosebite la învăţătură, iar a doua condiţie a fost ca aceştia să participe la slujbele din sărbători. Mare a fost bucuria celor 7 copii premiaţi, căci pentru mulţi dintre ei laptopul primit în dar este primul din viaţa lor. Pentru ca binele să fie deplin, elevii au promis că vor ajuta şi pe alţi copii din parohie să înveţe să utilizeze în mod corect un calculator şi împreună să formeze o familie în lumina bucuriei. Proiectul „Vis de vară” va continua în perioada următoare, când mai mulţi copii ai parohiei vor primi în dar o excursie de trei zile la mare.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru gândul cel bun şi pentru împlinirea faptelor bune, căci noi mereu căutăm să împlinim cuvântul Sfintei Scripturi care ne îndeamnă să «alergăm după cunună nestricăcioasă» şi astfel să luminăm în lume, iar lumina să ne fie cartea noastră de vizită aici şi în veci. Rugăm pe Domnul Iisus să zidească în inimile copiilor duhul credinţei, al păcii, al dragostei şi al înţelepciunii, ca aşa vieţuind în lume să descopere sensul bun şi sfânt - Calea, Adevărul şi Viaţa, care este la Dumnezeu”, a declarat pentru Ziarul Lumina preotul comunităţii din Chişcăreni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbatul care și-ar fi agresat și hărțuit o fostă angajată, plasat sub control judiciar

astăzi, 16:00
112

Bărbatul de 45 de ani, din municipiul Botoşani, care și-a agresat și hărțuit o fostă angajată, a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, după ce Tribunalul din Botoșani și-a &i...

Cea mai mare unitate medicală din Botoșani a primit aparatură nouă, de aproape 1 milion de lei

astăzi, 15:54
333

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a primit un aparat radiologic digital, în valoare de aproape un milion de lei.„A fost achiziționat anul trec...

Doina Federovici: „PSD a oprit în Senat hoțiile electorale ale liberalilor adoptate în miez de noapte! Stop legalizării turismului electoral!”

astăzi, 15:37
69

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a anunțat astăzi că a votat în Plenul Senatului alături de colegii săi social-democrați pentru respingerea ilegalităților electorale adoptate...