FOTO: Descinderi în Piața Centrală, tone de alimente CONFISCATE de polițiști

FOTO: Descinderi în Piața Centrală, tone de alimente CONFISCATE de polițiști

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au efectuat verificări în Piața Centrală a municipiului Botoșani și în Hala destinată comercializării de produse diverse.

Activitatea a vizat prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite precum și protejarea sănătații populației și verificarea siguranței alimntelor de origine animală și nonanimală destinate consumului uman.

Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că  persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență a mărfurilor, nu aveau declarații de conformitate pentru produsele alimentare, acestea erau neetichetate, cu origine necunoscută și erau expuse la comercializare în condiții improprii.

„Ca urmare a neregulilor constatate s-a dispus retragerea acestora de la comercializare, sechestrarea și dirijarea către o unitate specializată în neutralizarea deșeurilor”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Potrivit acesteia, a fost confiscată cantitatea totală de 2.020,355 kg de produse alimentate de diverse sortimente (produse de patiserie, dulciuri, conserve, etc.), în valoare totală de aproximativ 37.000 lei.

„Totodată, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 și a HG 984/2005, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 21.000 de lei”, a adăugat Nenișcu.

La activitățile desfășurate, lucrătorii SICE au fost sprijiniți de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Botoșani și ai SAS.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
356

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
629

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
180

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...