Femeile din Botoșani bagă tot mai mulţi bărbaţi în spital

Femeile din Botoșani bagă tot mai mulţi bărbaţi în spital

Doi tineri, de 18 şi 26 de ani, au ajuns duminică la Urgenţe după ce au încercat să îşi pună capăt zilelor în urma unor certuri în amor. Unul din ei a ameninţat că îşi dă foc, iar altul a încercat să îşi taie venele.

Primul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe un bărbat de 26 de ani. Acesta era ars pe mâini şi pe picioare, iar în momentul în care cadrele medicale au încercat să afle ce s-a întâmplat, au aflat că „vinovată” pentru gestul său, este prietena, care ameninţase că îl părăseşte.

Disperat să o convingă să se răzgândească, bărbatul s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc. Fie că a avut noroc, sau a ştiut cum să-şi aprindă hainele, acesta a scăpat mai bine decât se aşteptau medicii. „Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafaţa corpului. Din fericire au fost superficiale, pentru că focul a fost stins foarte repede”, a spus un asistent din cadrul UPU.

La scurt timp după el, un alt tânăr, de această dată de 18 ani, a ajuns la spital tot după o problemă în amor. Plin de sânge, acesta a fost adus de familie, după ce a încercat să îşi taie venele. Aflat şi într-o stare avansată de ebrietate, tânărul a fost tratat chiar de personalul din Urgenţe.

Acesta prezenta mai multe plăgi tăiate la nivelul antebraţului stâng, acestea fiindu-i pansate. Pentru mai mult efect, băiatul a vrut să îşi taie venele chiar în faţa fetei cu care s-a certat, însă aparent, fără rezultat, fata fiind decisă să îşi păstreze hotărârea.

Medicii spun că în continuare, cei care apelează la astfel de gesturi, preferă pastilele sau dacă recurg la metode ce pot părea mai violente, au grijă să îşi provoace cât mai puţin rău.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Liniște

Luni, 27 Ianuarie 2020
92

La fel ca în fiecare zi, vă invităm să parcurgeți o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției, de data asta de la Oana Lazăr. Lectură plăcută! LINIȘTEde Oana Laz...

În urmă cu puțin timp: Un grav accident rutier s-a produs în Dorohoi. Copaci retezați de mașină, pasager transportat la Urgențe

Luni, 27 Ianuarie 2020
1549

Luni seară, pompierii din Dorohoi au fost solicitați să intervină pentru înlăturare pericolului de incendiu, intervenit în urma unui accid...

FOTO: Locuință devastată de un incendiu, în această după-amiază

Luni, 27 Ianuarie 2020
603

Luni după-amiază, pompierii dorohoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe rază localității Deal...