Femeile din Botoșani bagă tot mai mulţi bărbaţi în spital

Femeile din Botoșani bagă tot mai mulţi bărbaţi în spital

Doi tineri, de 18 şi 26 de ani, au ajuns duminică la Urgenţe după ce au încercat să îşi pună capăt zilelor în urma unor certuri în amor. Unul din ei a ameninţat că îşi dă foc, iar altul a încercat să îşi taie venele.

Primul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe un bărbat de 26 de ani. Acesta era ars pe mâini şi pe picioare, iar în momentul în care cadrele medicale au încercat să afle ce s-a întâmplat, au aflat că „vinovată” pentru gestul său, este prietena, care ameninţase că îl părăseşte.

Disperat să o convingă să se răzgândească, bărbatul s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc. Fie că a avut noroc, sau a ştiut cum să-şi aprindă hainele, acesta a scăpat mai bine decât se aşteptau medicii. „Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafaţa corpului. Din fericire au fost superficiale, pentru că focul a fost stins foarte repede”, a spus un asistent din cadrul UPU.

La scurt timp după el, un alt tânăr, de această dată de 18 ani, a ajuns la spital tot după o problemă în amor. Plin de sânge, acesta a fost adus de familie, după ce a încercat să îşi taie venele. Aflat şi într-o stare avansată de ebrietate, tânărul a fost tratat chiar de personalul din Urgenţe.

Acesta prezenta mai multe plăgi tăiate la nivelul antebraţului stâng, acestea fiindu-i pansate. Pentru mai mult efect, băiatul a vrut să îşi taie venele chiar în faţa fetei cu care s-a certat, însă aparent, fără rezultat, fata fiind decisă să îşi păstreze hotărârea.

Medicii spun că în continuare, cei care apelează la astfel de gesturi, preferă pastilele sau dacă recurg la metode ce pot părea mai violente, au grijă să îşi provoace cât mai puţin rău.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

200.000 de măști FFP2 au ajuns în România în urma unei achiziții realizate din China

Vineri, 3 Aprilie 2020
392

200.000 de măști FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM, în urma unei achiziții realizată din China de către UNIFARM SA, a anunțat în urmă cu puțin timp Grupul de ...

Astăzi a fost aprobată majorarea salariilor cu peste 1.000 de lei/lună pentru personalul de suport din sistemul sanitar care ocupă funcțiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician și psiholog

Vineri, 3 Aprilie 2020
899

Deputatul Tamara Ciofu a anunțat că a votat asstăzi alături de colegii de la PSD pentru creșterea salariilor cu peste 1.000 de lei/lună pentru farmaciști, biochimiști și alte categorii din si...

Începe să se poată: Cinci imbecili care au făcut grătar în mijlocul străzii, încătușați și amendați

Vineri, 3 Aprilie 2020
1200

Cinci bărbaţi care făceau grătar în mijlocul unei străzi din municipiul Brăila şi ascultau muzică la maxim au fost amendaţi de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei ...