El este voluntarul SMURD căruia astăzi îi spunem: RESPECT!

Tânărul care, miercuri seara, a intervenit pentru salvarea unui om, are 22 de ani și a participat la peste 100 de misiuni alături de salvatorii SMURD Botoșani. S-a decis să activeze ca voluntar după ce chiar tatăl său a fost salvat de un echipaj de prim-ajutor. 

El este voluntarul SMURD căruia astăzi îi spunem: RESPECT!

 Andrei Olariu  Foto: Facebook/Andrei Olariu

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost la un pas de moarte, șansa lui venind de la un tânăr de 22 de ani care activează ca voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Prezența de spirit a tânărului și pregătirea acumulată în timpul voluntariatului au făcut ca procedurile aplicate să fie salvatoare pentru victimă. 

S-a întâmplat miercuri seara, în Cătămărăști Deal. Aproape înghețat de frig, bărbatul de 63 de ani era prăbușit într-un șanț. Alertat de către fratele său, tânărul a constatat că bărbatul este în șoc hipotermic. Imediat l-a învelit în folie de aluminiu, încercând să îi mențină funcțiile vitale, apoi a sunat la 112.

Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani a ajuns la fața locului, preluând bărbatul și transportându-l la Spitalul Județean, la internare pacientul prezentând o temperatură a corpului de doar 22,4 grade Celsius. Tânărul care a intervenit are 22 de ani și a participat la peste 100 de misiuni alături de salvatorii SMURD. Andrei Olariu s-a decis să activeze ca voluntar după ce chiar tatăl său a fost salvat de un echipaj de prim-ajutor. 

"Am fost sunat de fratele meu că, la un km distanță de casa mea, un bărbat este căzut pe marginea drumului. Mi-am luat rucsacul de prim-ajutor și m-am grăbit să ajung la el. Când am ajuns, bărbatul era inconștient, în șoc hipotermic. L-am pus în poziție de siguranță, am aplicat metoda PAS, l-am învelit cu o folie de aluminiu și am sunat la 112", povestește Andrei. 

Andrei Olariu, înscris in programul "Salvator din pasiune" în aprilie 2018, și-a dorit să participe ca voluntar la misiunile SMURD după ce tatăl său a fost salvat de intervenţia unui echipaj de prim ajutor. Au trecut de atunci sase ani. De când s-a înscris în program, Andrei este nelipsit de la orice activitate derulată de ISU Botoșani.

"Gestul lui Andrei este esenţa activitatii de voluntariat, care este o expresie a implicării, a solidarităţii şi responsabilităţii civile. Ne bucurăm că în acest program se înscriu din ce in ce mai mulţi botosaneni care se şi implică în viaţa comunităţii şi pun în aplicare ce au învăţat în cadrul programului "Salvator din pasiune", pentru că nu este important doar să intervenim repede, ci să şi ştim cum să intervenim",  a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Luni, 14 Octombrie 2019
165

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

Luni, 14 Octombrie 2019
118

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

Luni, 14 Octombrie 2019
105

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...