Copii cercetați penal pentru tâlhărie și furt calificat

Copii cercetați penal pentru tâlhărie și furt calificat

Vineri, 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Dorohoi, au identificat patru minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, aceştia fiind bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că, pe 7 septembrie, în baza unei înţelegeri anterioare, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Dorohoi, într-o zonă slab iluminată, cei patru au ameninţat cu acte de violenţă un minor de 14 ani şi i-au sustras telefonul mobil, ulterior, părăsind în fugă locul faptei.

Joi, poliţiştii dorohoieni au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Dorohoi,  la locuinţa tânărului de 15 ani, ocazie cu care au identificat şi ridicat în vederea continuării cecrcetărilor telefonul mobil sustras.

Tot cu ocazia percheziţiei persoana în cauză a predat organelor de poliţie un număr de 10 biciclete, despre care a declarat că le-a sustras în noaptea de 18/19.09.2019, din mai multe scări de bloc de pe raza municipiului Dorohoi, împreună cu un tânăr de 19 ani şi unul dntre minorii de 14 ani.

În acest context s-a dispus extinderea urmăririi penale şi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de tânărul de 19 ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 5.000 de lei, fiind recuperat parţial.

În cauză, se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Judecătoriei Dorohoi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat, urmând ca la finalziarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale stabilite de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
1521

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
3261

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
924

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...