Control al jandarmilor în ultima zi de prohibiție la pescuit. Zeci de botoșăneni amendați și un permis suspendat

Control al jandarmilor în ultima zi de prohibiție la pescuit. Zeci de botoșăneni amendați și un permis suspendat

Seria acțiunilor executate de jandarmi în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul județean Botoșani pe linia verificării respectării prohibiției la pescuit în habitatele piscicole naturale a continuat marți, în ultima zi de prohibiție.

Pescarii depistați în cadrul acțiunii au fost sancționați contravențional, valoarea totală a celor 23 de sancțiuni aplicate fiind de 2750 de lei.

De asemenea, un permis de pescuit au fost reținut în vederea suspendării dreptului de a pescui pentru o perioadă de 90 zile, urmând a fi înaintat Asociației Județene Botoșani a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, emitentul permisului.

De mâine, posesorii unui permis valabil pot pescui în habitatele piscicole naturale, cu respectarea prevederilor legale în domeniu, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ).

„Chiar dacă prohibiția se încheie, reamintim faptul că pescuitul fără un permis valabil constituie contravenție și poate fi sancționat cu amendă de la 300 la 600 de lei”, a precizat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
287

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
46

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
64

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...