Centrul din Dersca se închide. Covid-19 a fost depistat la încă 19 persoane

Centrul din Dersca se închide. Covid-19 a fost depistat la încă 19 persoane

Nu mai puțin de 19 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate în rândul beneficiarilor și al angajaților centrului de asistență și îngrijire a adulților cu dizabilități din localitatea Dersca. Unitatea este închisă prin dispoziția Direcției de Sănătate Publică (DSP), iar începând de joi, ceilalți cinci beneficiari rămași negativi la testare vor fi găzduiți într-un alt centru, până luni.

Rezultatele testelor au fost comunicate de unitățile spitalicești din Iași, unde s-a efectuat prelucrarea, fiind vorba despre 15 beneficiari și patru angajați.

La mijlocul acestei luni, alți cinci adulți îngrijiți și un bucătar au fost diagnosticați cu această afecțiune, sursa de infectare fiind considerat angajatul confirmat inițial, în vârstă de 52 de ani, care a desfășurat activități de campanie electorală.

„Cei cinci beneficiari care au test negativ, vor fi mutați astăzi la un alt centru din subordinea DGASPC, așa cum astabilit și cu domnul prefect. Ei vor fi primiți pe o zonă tampon, separat de ceilalți, iar de astăzi începe dezinfecția totală a unității din Dersca. Luni, vom redeschide centrul, care va rămâne apoi 14 zile în carantină, fiind focar”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

În total, în centru sunt 25 de beneficiari și 24 de salariați.

 

Spune-ne opinia ta