Bugetul pentru "Casa Verde" va putea fi suplimentat, la Botoșani

Bugetul pentru "Casa Verde" va putea fi suplimentat, la Botoșani

Bugetul din cadrul programului "Casa Verde" pentru persoanele fizice, pentru utilizarea de energie regenerabilă, va putea fi suplimentat la Botoșani.

Prefectul Dan Nechifor a precizat că a primit un răspuns de la Ministerul Mediului, la o adresă pe care a transmis-o în luna octombrie, prin care i s-a comunicat că se ia în calcul o realocare de fonduri pentru acoperirea cererilor depuse prin Programul Casa Verde.

"Am primit un răspuns pozitiv prin care ni se transmite că se analizează posibilitatea suplimentării sumelor alocate persoanelor fizice, iar informațiile referitoare la sume și număr de persoane ne vor fi comunicate în timp util", a declarat prefectul Dan Nechifor.

La Botoșani s-a dus o adevărată bătălie pentru obținerea fondurilor în cadrul acestui program. Fondurile alocate în primă fază s-au epuizat în doar două zile, fiind făcută ulterior o suplimentare cu 410.000 lei, pe lângă sumă inițială de 1,2 milioane lei. Au fost depuse peste 200 de dosare. 

Echipamentele finanțate pentru populație prin "Casa Verde" sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
26

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
44

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
64

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...