Autovehicul căptușit cu țigări de contrabandă plecat din Botoșani și oprit de polițiștii din Constanța

Autovehicul căptușit cu țigări de contrabandă plecat din Botoșani și oprit de polițiștii din Constanța

Un transport de țigări de contrabandă, având drept punct de plecare județul Botoșani, a fost interceptat, vineri, de Garda de Coastă din Constanța, informează instituția.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria din Constanţa, au descoperit şi confiscat, în urma unor activităţi informativ-operative, peste 9.400 de pachete cu ţigări de contrabandă, transportate de un cetăţean român.

„În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere au interceptat un transport de ţigări de contrabandă plecat din judeţul Botoşani”, se arată într-un comunicat emis de Garda de Coastă.

La km 109 pe autostrada A2, sensul de mers către Constanţa, a fost depistat şi legitimat bărbatul în vârstă de 54 de ani, despre care existau date că este implicat în activităţile de contrabandă. Cu ocazia efectuării controlului autovehiculului a fost descoperită cantitatea de 9.484 pachete cu ţigări de contrabandă, diferite mărci.

De asemenea, au fost ridicate două arme albe, suma de 5.000 lei, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă”, mai precizează instituția.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Bărbatul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veselie la DSP: cresc sporurile de risc epidemiologic cu 30 - 40% din salariul de bază

astăzi, 20:24
65

Directorii DSP din toată țara vor primi un spor de risc epidemiologic de 40% din salariul de bază, în timp ce inspectorii sanitari vor primi un spor de 30%, după ce Guvernul a majorat astăz...

Federația Română de Handbal a stabilit calendarul turneului de promovare a CSM Botoșani în prima divizie a handbalului românesc

astăzi, 18:41
61

Federația Română de Handbal (FRH) a convocat într-o ședință oficialii cluburilor ce vor evolua în prima divizie în anul următor, dar și oficialii celor 4 formații ce vo...

Un nou accident rutier, la intrarea în localitatea Roșiori

astăzi, 15:50
2191

Un nou accident rutier a avut loc vineri la Botoșani, chiar la intrarea în localitatea Roșiori.Pompierii botoșăneni au fost solicitați în urma cu puțin timp să intervină pentru...