Atenționare de la AJOFM, după ce mai mulți botoșăneni s-au plâns de firmele de plasare a forței de muncă în străinătate!

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani atenționează cetăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate, după ce au fost semnalate  nereguli, ilegalităţi în momentul în care aceştia  s-au adresat  unor firme private de plasare a forţei de muncă sau chiar  persoanelor  fizice care s-au interpus activitaţii de mediere.

 

Atenționare de la AJOFM, după ce mai mulți botoșăneni s-au plâns de firmele de plasare a forței de muncă în străinătate!
Accesul cetăţenilor români la locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate se poate face prin Rețeaua EURES, prin aplicarea acordurilor bilaterale încheiate de România cu alte state, prin intermediul firmelor private de plasare a forţei de muncă sau prin căutare individuală.
 
Toate locurile de muncă vacante la nivel european  pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu iar dacă doriţi să aplicaţi trebuie să selectaţi doar ofertele marcate cu steagul UE.
Agenţia Naţionlă pentru Ocuparea Forţei de Muncă gestionează portalul national EURES www.anofm.eures, unde sunt vizibile ofertele de muncă disponibile, detaliate pe ţări şi ocupaţii, dedicate exclusiv cetăţenilor români. Serviciile oferite de consilierii EURES din cadrul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv informare, consiliere, mediere a unui loc de muncă în UE/SEE SUNT GRATUITE . Datele de contact ale acestora pot fi accesate la adresa : http://www.eures.anofm.ro/contact.php
 
In situaţia în care apelaţi la serviciile de mediere oferite de o firmă  de plasare a forţei de muncă în străinătate vă sugerăm  să:
-    verificaţi, înainte de plata oricarui comision sau taxă, la inspectoratul teritorial de muncă din judeţul în care îşi are sediul firma, dacă aceasta este înregistrată, a avut sesizări sau plângeri cu privire la activitatea desfăşurată,
 -   analizaţi atent, înainte de semnare, contractele de muncă/ contractele de mediere care trebuie să respecte prevederile  Legii  nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, republicată. 
 
ATENŢIE !!!
ANOFM NU are competenţă în domeniul medierii/ plasării cetăţenilor români pe locuri de muncă în străinătate prin intermediul firmelor private de plasare a forţei de muncă!!! 
 
Inspecţia Muncii este instituţia competentă cu privire la activitatea desfăşurată de agenţii privaţi de ocupare a forţei de muncă! https://www.inspectiamuncii.ro/contact.
 
Comunicat de presă AJOFM Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
14

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
57

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
20

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...