Arma folosită în atacul din 4 august din El Paso, soldat cu 22 de morţi, era fabricată în România!

Arma folosită în atacul din 4 august din El Paso, soldat cu 22 de morţi, era fabricată în România!

Puşca de asalt folosită în masacrul din El Paso, în care un tânăr a deschis focul într-un mall ucigând 22 de oameni şi rănind 26, este de fabricaţie românească, scrie Texas Tribune citând surse din anchetă.

Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a precizat şi el, chiar înaintea masacrului, că este vorba de o puşcă WASR-10 pentru care a cumpărat muniţie rusească.

Seria WASR de puşti de asalt este produsă în cooperare de Fabrica de Arme Cugir şi Century International Arms din SUA, fiind bazată pe pistolul-mitralieră, calibrul 7,62 mm, model 1963, varianta românească a celebrul Kalaşnikov rusesc (AK-47).

Documentele oficiale de pe site-ul tratatului privind comerţul cu arme arată că numai în 2018 ţara noastră a exportat în SUA 9.267 de puşti de asalt, dintre care 9.222 pentru utilitzare civilă.

Americanii sunt fanii armelor româneşti, spune un expert consultat de Texas Tribune, datorită preţului accesibil.

În Statele Unite, astfel de arme sunt extrem de populare, dat fiind că se pot cumpăra chiar şi cu mai puţin de 500 de dolari, mai adugă și ProTV.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
269

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
454

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...