Apel a 112 al unei femei din județ: „Bărbatul vrea să mă omoare”

Apel a 112 al unei femei din județ: „Bărbatul vrea să mă omoare”

Luni, 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o persoană necunoscută, de sex feminin, cu privire la fapul că „bărbatul vrea să o omoare”, fără a da alte detalii despre locul în care se află sau despre identitatea sa.

La reapelarea numărului de telefon s-a constatat faptul că acesta este închis, motiv pentru care s-au constituit echipe de cercetare şi s-au efectuat verificări din casă în casă, pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

În urma activităţilor uinfomativ-operative efectuate de către poliţişti, astăzi, a fost identificată apelanta, în persoana numitei L.A., de 52 de ani, din satul şi comuna Lunca, judeţul Botoşani.

Aceasta a declarat faptul că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi a efectuat apelul la SNUAU 112, în urma unui conflict avut cu soţul său, L.D. de 54 de ani, generat pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Femeia a recurs la acest gest în scopul intimidării partenerului de viaţă, crezând că astfel bărbatul va renunţa la dispută.

Totodată, a precizat faptul că în urma efectuării apelului şi-a închis telefonul mobil pentru a nu fi identificată de către organele de poliţie şi, ulterior, sancţionată de către acestea.

Pentru identificarea apelantei, au fost dispuse metode speciale de supraveghere şi cercetare, fiind angrenaţi în această activitate poliţişti din cadrul Biroului de Analiză a Informaţiei, Serviciului de Operaţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Oraşului Flămânzi, Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 3 Hlipiceni şi nr. 8 Flămânzi.

Femeia de 52 de ani a fost sancţionată contravenţional conform OUG 32/2008 cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

„Atragem atenţia cetăţenilor asupra utilizării Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, cu precizarea că zecile de poliţişti angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceiaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale. Să nu ne jucăm cu viaţa şi cu sănătatea semenilor! Într-o zi, este posibil să avem noi nevoie de ajutor”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
26

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...