Amenzi de aproape 7.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

Amenzi de aproape 7.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zonele aglomerate. Au fost aplicate amenzi în valoare cumulată de aproape 7.000 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

În cadrul acțiunilor echipele de control au verificat 109 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 176 mijloace de transport persoane, dintre care 68 mijloace de trasport public în comun, context în care au fost legitimate 1076 persoane, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit instituției, au fost depistate 36 de persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, respectiv nu purtau mască de protecție, acestea fiind sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 6800 lei.

„Continuăm seria acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov 2 și în perioada următoare. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități”, amintește IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Sfântului Andrei. Tradiții și superstiții

astăzi, 17:13
170

Încă din această noapte, românii ortodocși se pregătesc pentru sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul României, prăznuit  în fiecare an la 30 noiembrie....

VIDEO! Florin Ciubotariu, după meciul cu CSM Vaslui: "E frustrant, băieții plâng, suferă!"

astăzi, 15:24
107

CSM Botoșani a pierdut duelul cu CSM Vaslui și rămâne "lanterna roșie" a campionatului. Chiar și așa, jucătorii de la Botoșani au arătat, în meciul de vineri, disputat &...

Radu Malancea, fostul director de la „Mavromati”, în stare critică la Iași

astăzi, 15:19
2962

La exact o săptămână după ce a demisionat, medicul Radu Malancea a fost trimis în stare critică la Iaşi cu disecţie de aortă. Acesta a venit duminică dimineaţă cu maşina person...