Amenzi de aproape 7.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

Amenzi de aproape 7.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zonele aglomerate. Au fost aplicate amenzi în valoare cumulată de aproape 7.000 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

În cadrul acțiunilor echipele de control au verificat 109 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 176 mijloace de transport persoane, dintre care 68 mijloace de trasport public în comun, context în care au fost legitimate 1076 persoane, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit instituției, au fost depistate 36 de persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, respectiv nu purtau mască de protecție, acestea fiind sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 6800 lei.

„Continuăm seria acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov 2 și în perioada următoare. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități”, amintește IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...