Amenzi de 12.000 de lei aplicate în contextul măsurilor anti-COVID. Operatori economici sancționați

Amenzi de 12.000 de lei aplicate în contextul măsurilor anti-COVID. Operatori economici sancționați

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și mijloace de transport în comun. Au fost aplicate zeci de sancțiuni, în valoare cumulată de 12.000 de lei. Doi operatori economici au fost amendați cu câte 3000 de lei, iar alți doi cu câte 1500.

La activitățile desfășurate au participat polițiștii botoșăneni, împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Echipele de control au verificat 59 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 114 mijloace de transport persoane, dintre care 54 mijloace de trasport public în comun, fiind legitimate 896 persoane, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei, 16 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 1000 lei, 2 sacțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor de către operatorii economici în valoare de 6000 lei și 2 sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19, în valoare de 5000 lei, mai arată sursa citată.

„Continuăm seria acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov 2 și în perioada următoare. Totodată, recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă”, a transmis IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Al-Mawas a fost prezentat oficial la FC Botoșani. "Perla Siriei" va purta tricoul cu numărul 9 - VIDEO

astăzi, 16:44
60

Al-Mawas, jucătorul pe care sirienii îl compară cu Hagi și Maradona, a fost prezentat oficial astăzi, la sediul clubului, într-o conferință la care au asistat antrenorul Marius Croit...

(P) PSD Botoșani: „Pe 6 decembrie votează în siguranță pentru siguranța sănătății tale, a locului tău de muncă și a educației copiilor tăi”

astăzi, 15:30
45

Comunicat:PSD Botoșani transmite alegătorilor să nu își irosească votul pe partide, care nu au niciun fel de program de guvernare concret și coerent.PSD este singura alternativă l...

(P) Cristian Achiței, candidat pentru Senatul României pe lista Partidului Național Liberal: TREBUIE SĂ VOTEZI!

astăzi, 13:30
64

Comunicat:TREBUIE SĂ VOTEZI!Pentru că te-ai simțit umilit și batjocorit atunci când ai văzut că pesediștii NU AU FĂCUT NIMIC din promisiunile cu care te-au amăgit în 2016&...