Amenzi de 6000 de lei aplicate în 24 de ore. Jumătate din valoare, datorată de un agent economic

Amenzi de 6000 de lei aplicate în 24 de ore. Jumătate din valoare, datorată de un agent economic

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost aplicate sancțiuni în valoare cumulată de 6000 de lei, dintre care o amendă de 3000 de lei încheiată unui operator economic.

S-a acționat în special în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în domeniul transportului public de persoane.

La activitățile desfășurate au participat polițiștii botoșăneni împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Cu această ocazie echipele de control au verificat 120 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 89 mijloace de transport persoane, dintre care 54 mijloace de trasport public în comun, fiind legitimate aproximativ 800 de persoane”, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Polițiștii au constatat și aplicat 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6000 de lei, dintre acestea 21 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 3000 lei, și o sacțiune contravențională pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor de către operatorii economici în valoare de 3000 lei, detaliază sursa citată.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă”, a transmis Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al IPJ Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Croitoru se implică în războiul LPF - FRF, înainte de meciul cu Craiova

astăzi, 15:05
100

FC Botoșani se pregătește de duelul cu Universitatea Craiova, iar Marius Croitoru pune presiune pe arbitraj. Acesta solicita implementarea VAR, după ce Justin Ștefan a spus că Răzvan Burleanu a...

Copil în vârstă de 4 ani, găsit inconștient la o grădiniță din Capitală

astăzi, 11:57
590

În sectorul 1 al Capitalei un copil a fost găsit inconștient de îngrijitoarele grădiniței, informează România TV.Personalul grădiniței a găsit copilul inconștient și a ...

4 martie în Istorie: Peste 2000 de țărani răsculați atacau Botoșaniul în 1907

astăzi, 09:50
472

Ultima mare răscoală țărănească din Europa avea să zguduie din temelii România anului 1907.Apăsați de o sărăcie cumplită, furați de moșieri și arendași, păcăliți la î...