Ajutor pentru mamele sarace: In ce consta si cine ar beneficia de Trusoul pentru nou-nascuti

Trusoul s-ar putea acorda pentru fiecare nastere, in maternitate, pentru mamele cu risc social sau din grupuri vulnerabile.

Ajutor pentru mamele sarace: In ce consta si cine ar beneficia de Trusoul pentru nou-nascuti

   Foto: parinti.acasa.ro

Mamele fara venituri sau cu venituri foarte mici ar putea primi la nastere "Trusoul pentru nou nascuti", ca o masura menita sa ajute familiie defavorizate, dar si pentru scaderea numarului de copii abandonati in maternitate.

In acest sens, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, i-au trimis o scrisoare ministrului Fondurilor Europene, Dragos Dinu, prin care propun introducerea acestei noi masuri de sustinere a mamelor apartinand grupurilor vulnerabile prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 - 2020, a carui modificare urmeaza sa fie trimisa Comisiei Europene.

Ministerul Sanatatii transmite intr-un comunicat ca de aceasta masura ar putea beneficia in urmatorii patru ani 120.000 de mame. Trusoul s-ar putea acorda pentru fiecare nastere, in maternitate, pentru mamele cu risc social sau din grupuri vulnerabile.

Asistentul social sau persoana cu atributii de asistenta sociala din maternitate va stabili cine se incadreaza in aceste categorii. Cutia trusoului va putea fi folosita ca pat, iar kit-ul va mai contine scutece, haine, ghid de informare pentru mame, inclusiv pentru alaptat.

Valoarea estimata a trusoului este de 450 lei, iar lista finala a continutului va fi decisa de un grup de experti de la Institutul Mama si Copilul.

Ministerul Sanantatii adauga ca aceasta masura ar putea contribui si la scaderea numarului de copii abandonati in maternitate, precum si a numarului de decese in primul an de viata al copilului, asigurandu-se monitorizarea starii de sanatate de catre medicul de familie si de catre asistentii medicali comunitari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
224

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
40

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
337

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...