Afaceristul Ștefan Mandachi a sărit în ajutorul unor copii din Botoșani

Afaceristul Ștefan Mandachi a sărit în ajutorul unor copii din Botoșani

Tânărul și prosperul om de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, fondatorul campaniei #SÎEU, prin care milita pentru autostrada Moldovei, a venit în ajutorul unor copii din comuna Santa Mare, din județul Botoșani.

Cei 21 de copii fără posibilități financiare au primit laptop-uri din partea antreprenorului sucevean, încurajând frecventarea școlii și speranța către un viitor mai bun.

Am ajuns și-n Botoșani... Unii îl alintă Boston.În comuna Santa Mare. Am bătut la picior cinci sate. Cu ce ne mai băgăm în seamă? Păi am dotat un dispensar sătesc cu echipamente medicale EKG, electrocardiograf etc. Dar partea mea preferată e când donăm laptopuri pentru copiii care au aripile frânte întrucât nu au condiții la o educație normală.

Am mers din curte-n curte și am încurajat puștanii așa cum mă pricep: i-am pus pe părinți să-mi promită că-i împing spre școală, am glumit, am jucat fotbal și i-am întrebat ce visează să ajungă în viață. Am întâlnit 21 de copii”, și-a început povestea Ștefan Mandachi.

Aici a cunoscut-o pe Nicoleta, o fetiță de doar 13 ani, a cărei poveste de viață l-a pus în dificultate pe omul de afaceri sucevean. Acesta a rămas profund impresionat de drama trăită de fată, iar cuvintele de încurajare i se păreau în zadar.

Când am ajuns la Nicoleta însă, mi-am pierdut și carisma și hazul și curajul și cuvintele... are 13 ani și mama ei a murit acum o lună, de cancer... Știu prin ce trece, din propria experiență. E infernal.. Am încercat s-o motivez, dar nu mi-a ieșit mai nimic, pentru că efectiv cuvintele mi se încâlceau. I-am lăsat un laptop. Am mai cumpărat câte ceva, dar am plecat cu un sentiment straniu, că n-am rezolvat nimic. Sunt decis să-i iau haine, să-i ofer o excursie la Suceava... dar ce folos?

Nicoleta are nevoie de timp. Iar pentru mine, pentru noi, când vine vorba de timp, se schimbă foaia. Suntem cei mai zgârciți cu timpul nostru. De pildă, eu prefer să plătesc, numai să nu-mi donez timpul.

La un moment dat, pe Nicoleta a bufnit-o plânsul. Nu știu cum să reacționez în astfel de situații, așa că m-am fofilat cu abilitate și am plecat pripit. Oricum, nu-s bun la îmbrățișări. Nu știu cum să mă comport și mereu sunt stângaci atunci când trebuie să fiu mai uman. În schimb, sunt as în teorie. Și știu precis că Nicoleta are nevoie de cineva cu care să povestească. Un mentor, nu un sfătuitor. Că la sfaturi suntem licențiați cu toții. O prietenă cu care să schimbe două vorbe. Poate se găsește vreun ”băgător în seamă” cu inimă. Un om care să o ajute să-și descopere pasiunea. Care să-i explice cu subiect și predicat: ”Nicoleta, EXISTĂ VIAȚA VISURILOR TALE PE ACEST PĂMÂNT ȘI ÎN ACEASTĂ ȚARĂ!!!”.

Nicoleta are nevoie de un donator de timp. Nu donator de bani (așa cum sunt eu). UN DONATOR DE TIMP!!! t i m p !”, a scris omul de afaceri pe Facebook.

Ștefan Mandachi îndeamnă pe cei care dispun de umanitate, timp sau spiritualitate să-i scrie acestei fete, fiind convins că mesajele care vor ajunge la ea o vor încuraja mai mult decât toți banii oferiți vreodată.

Nu știu când mă mai întorc. Sau dacă mă mai întorc. Probabil că o să mai trimit una alta, ca să dorm cu conștiința mai relaxată seara. Dar dacă există cineva care are mai mult timp, umanitate, spiritualitate, minte și mai multe resurse decât mine și vrea să fie mentorul acestui suflet, facem așa: îi scrieți un mesaj Cristina, care va prezenta ajutorul vostru Asistentului social

Onofrei Liviu, pe care l-am cunoscut astăzi și este foarte implicat”, și-a încheiat povestea Ștefan Mandachi.

Mesajele nu au întârziat să apară, iar oameni din toată țara au admirat acțiunea lui, fiind receptivi la îndemnul omului de afaceri.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din august, polițiștii români vor fi dotați cu camere video ca Poliţia Metropolitană din Londra

astăzi, 09:36
41

Din luna august poliţiştii vor putea dovedi mai uşor comportamentele agresive sau inadecvate la adresa lor iar acest lucru pentru că România încearcă să facă tot mai mulți pași pe...

Deputatul PSD Costel Lupașcu: ,,Românii trebuie să fie protejați!’’

astăzi, 08:43
69

Comunicat:Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său. În loc de soluții concrete, dau vina pe toată lumea pentru creșterea...

Oamenii de afaceri cred că în jumătate de an industria ușoară de la Botoșani se va prăbuși cu 70%

astăzi, 08:10
352

Oamenii de afaceri de la Botoșani cred că efectele pandemiei în economia județului se vor vedea în aproximativ jumătate de an, iar activitatea economică a județului din zona industri...