A abandonat mașina și 30.000 de țigarete de contrabandă, apoi a fugit în lanul cu porumb

A abandonat mașina și 30.000 de țigarete de contrabandă, apoi a fugit în lanul cu porumb

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., polițiștii de frontieră au făcut o captură record după ce au descoperit o mașină plină cu țigări de contrabandă, după ce au oprit un autoturism Volkswagen Passat, înmatriculat în România, care se deplasa dinspre localitatea Păltiniș către municipiul Darabani.

„La vederea echipajului poliției de frontieră care urma să intercepteze autovehiculul, șoferul a accelerat și apoi a abandonat mașina, fugind într-o cultură de porumb din apropiere”, a transmit comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial de Poliție de Frontieră din Botoșani.

În imediata apropiere a mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit, ambalate în mai multe colete, 30.000 de țigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

„Totodată, polițiștii de frontieră l-au depistat, ascuns în culturile agricole din zonă, pe proprietarul autoturismului, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani”, a mai precizat Răcnea.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului pentru infracțiunile de contrabandă, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 21.000 de lei, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 5.000 de lei, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani”, a mai declarat oficialul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
323

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
554

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...