A abandonat mașina și 30.000 de țigarete de contrabandă, apoi a fugit în lanul cu porumb

A abandonat mașina și 30.000 de țigarete de contrabandă, apoi a fugit în lanul cu porumb

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., polițiștii de frontieră au făcut o captură record după ce au descoperit o mașină plină cu țigări de contrabandă, după ce au oprit un autoturism Volkswagen Passat, înmatriculat în România, care se deplasa dinspre localitatea Păltiniș către municipiul Darabani.

„La vederea echipajului poliției de frontieră care urma să intercepteze autovehiculul, șoferul a accelerat și apoi a abandonat mașina, fugind într-o cultură de porumb din apropiere”, a transmit comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial de Poliție de Frontieră din Botoșani.

În imediata apropiere a mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit, ambalate în mai multe colete, 30.000 de țigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

„Totodată, polițiștii de frontieră l-au depistat, ascuns în culturile agricole din zonă, pe proprietarul autoturismului, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani”, a mai precizat Răcnea.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului pentru infracțiunile de contrabandă, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 21.000 de lei, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 5.000 de lei, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani”, a mai declarat oficialul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Șoldănescu, pivotul CSM Botoșani, se retrage din handbal. Are o carieră impresionantă în spate

astăzi, 19:29
75

Bogdan Șoldănescu, pivotul care va împlini 36 de ani săptămâna viitoare, și-a anunțat retragerea din handbal. Acesta are o carieră impresionantă în spate.A făcut primii ...

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie dedicată fetelor - Technovation Girls 2021

astăzi, 14:35
170

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie și leadership din lume - Technovation Girls.Dedicat elevelor din întreaga lume, programul susține dezvolt...

Anunț Protecția Mediului - Comuna Albești

astăzi, 10:19
322

 COMUNA ALBEȘTI, județul Botoșani, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Înființare rețea distribuție g...