Un medicament foarte folosit a fost retras din farmacii din cauza preţului prea mic

Un medicament foarte folosit a fost retras din farmacii din cauza preţului prea mic

Un medicament foarte folosit în tratamentul diabetului zaharat se găseşte cu greutate în farmacii după ce producătorii l-au retras temporar din cauza preţului mic cu care acesta era comercializat.

Metformin este folosit în special pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, care este diabet non-insulinodependent, utilizat mai ales în cazul pacienţilor supraponderali, conform prospectului.

Mai exact, acest medicament ajută la scăderea cantităţii de glucoză din sânge până la valori cât mai apropiate de normal, scrie Ziarul de Iași.

„METFOGAMMA 1000 mg (METFORMINUM) comprimate filmate - este în discontinuitate temporară, din motive de fabricaţie, conform ultimei informări primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă. În prezent, pe bază de clorhidrat de metformină sunt comercializate alte medicamente, în aceeaşi concentraţie“, se precizează pe site-ul www.medicamentelipsa.ro.

În Sistemul electronic de raportare (SER) al Ministerului Sănătăţii, unde poate fi verificată disponibilitatea medicamentelor de pe piaţa farmaceutică din ţară, au fost găsite mai multe stocuri de medicamente pe bază de clorhidrat de metformină, în diferite cantităţi, mai arată sursa citată.

Conform celei mai recente informări din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă, de pe data de 21 februarie, SIOFOR 1000 mg (METFORMINUM) se găseşte prin opt distribuitori angro. În judeţul Iaşi, METFORMIN 1000 mg şi 500 mg se mai găseşte în stocuri limitate, conform SER.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii, la Botoșani: Industria textilă, cea mai afectată după pandemie

astăzi, 15:50
177

Prezentă în cursul zilei de vineri la Botoșani, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că domeniul textil este cel mai afectat după pand...

Doi elevi din Botoșani au fost admiși cu media 10 la liceu

astăzi, 15:15
346

Nu mai puțin de 2647 absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Botoșani au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2020-2021. Mini...

Bărbat în stare critică preluat de elicopter SMURD

astăzi, 15:09
218

Un bărbat a ajuns joi, la spital după ce a suferit un infarct. Pacientul în vârstă de 67 de ani, din Hilișeu-Horia, s-a prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi cu dureri în ...