Un medicament foarte folosit a fost retras din farmacii din cauza preţului prea mic

Un medicament foarte folosit a fost retras din farmacii din cauza preţului prea mic

Un medicament foarte folosit în tratamentul diabetului zaharat se găseşte cu greutate în farmacii după ce producătorii l-au retras temporar din cauza preţului mic cu care acesta era comercializat.

Metformin este folosit în special pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, care este diabet non-insulinodependent, utilizat mai ales în cazul pacienţilor supraponderali, conform prospectului.

Mai exact, acest medicament ajută la scăderea cantităţii de glucoză din sânge până la valori cât mai apropiate de normal, scrie Ziarul de Iași.

„METFOGAMMA 1000 mg (METFORMINUM) comprimate filmate - este în discontinuitate temporară, din motive de fabricaţie, conform ultimei informări primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă. În prezent, pe bază de clorhidrat de metformină sunt comercializate alte medicamente, în aceeaşi concentraţie“, se precizează pe site-ul www.medicamentelipsa.ro.

În Sistemul electronic de raportare (SER) al Ministerului Sănătăţii, unde poate fi verificată disponibilitatea medicamentelor de pe piaţa farmaceutică din ţară, au fost găsite mai multe stocuri de medicamente pe bază de clorhidrat de metformină, în diferite cantităţi, mai arată sursa citată.

Conform celei mai recente informări din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă, de pe data de 21 februarie, SIOFOR 1000 mg (METFORMINUM) se găseşte prin opt distribuitori angro. În judeţul Iaşi, METFORMIN 1000 mg şi 500 mg se mai găseşte în stocuri limitate, conform SER.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: bilanțul negru al Covid a ajuns la 114 decese

astăzi, 21:05
111

Alte decese de coronavirus au fost confirmate în România, joi seară. Bilanțul tragic a ajuns la 114.Informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:Deces 108Bărbat...

De luni, UPU și Maternitatea vor avea tuneluri de decontaminare, donate de către un antreprenor botoșănean

astăzi, 20:34
625

Antreprenorul botoșănean Mihaela Stoiciuc, managerul Micha Kids, a achiziționat și a donat două tuneluri de decontaminare Maternității și Unității de Primiri Urgențe ale Spitalului Județea...

Iohannis a cerut Guvernului să acorde bonus de 500 de euro lunar fiecărui cadru medical care lucrează în spitalele COVID

astăzi, 20:19
105

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să identifice bani pentru a fi stimulați medicii care lucrează în linia întâi cu virusul. ”Un bonus de 500 de euro ar fi onor...