Un bebeluş de doar două luni, în pericol de moarte după vaccinul obligatoriu făcut de medicul de familie!

Un bebeluş de doar două luni, în pericol de moarte după vaccinul obligatoriu făcut de medicul de familie!

Un bebeluş de doar două luni a fost la un pas de moarte după o reacţie alergică la vaccinul făcut de medicul de familie.

Copilului i s-a făcut rău imediat după vaccin, fiind nevoie de intervenţia echipajului SMURD.

Incidentul a avut loc în cursul săptămânii trecute, la un cabinet de medicină de familie din judeţ, unde copilul a fost adus de mamă pentru efectuarea unui vaccin la vârsta de două luni, aşa cum este prevăzut în calendarul naţional de vaccinare.

La doar câteva minute după ce a fost înţepat, însă, copilul a început să dezvolte o reacţie alergică pe piele, fiind acoperi de bubiţe şi chiar băşici cu lichid la nivelul tălpilor.

Imediat, medicul din cabinet i-a aplicat acestuia un tratament de urgenţă, solicitând şi invervenţia echipajului de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) al SMURD. Care a ajuns în scurt timp şi a preluat copilul, transportându-l la Secția de Pediatrie.

Astfel de cazuri sunt foarte rare în România, ceea ce a făcut ca intervenția medicilor să fie făcută cu maximă rapiditate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani, printre cele mai afectate de secetă județe din țară

astăzi, 20:56
12

Comisiile de evaluare au întocmit până în prezent procese verbale de constatare a pagubelor produse de secetă pe o suprafaţă de 1,3 milioane de hectare, din cele 2,9 milioane car...

COVID: Au mai rămas 191 de cazuri active în județ și 16 carantinați. Numărul autoizolaților a scăzut ușor

astăzi, 20:23
74

Până joi, 4 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 796 de persoane testate pozitiv cu Covid-19, 555 au fos...

Azi-noapte: Scandalagiu din carantină amendat de două ori în câteva ore

astăzi, 19:59
99

Un bărbat din judeţul Botoşani a fost amendat de două ori într-o singură noapte, după ce a făcut scandal într-un centru de carantină şi a părăsit nejustificat camera în ca...