Un bebeluş de doar două luni, în pericol de moarte după vaccinul obligatoriu făcut de medicul de familie!

Un bebeluş de doar două luni, în pericol de moarte după vaccinul obligatoriu făcut de medicul de familie!

Un bebeluş de doar două luni a fost la un pas de moarte după o reacţie alergică la vaccinul făcut de medicul de familie.

Copilului i s-a făcut rău imediat după vaccin, fiind nevoie de intervenţia echipajului SMURD.

Incidentul a avut loc în cursul săptămânii trecute, la un cabinet de medicină de familie din judeţ, unde copilul a fost adus de mamă pentru efectuarea unui vaccin la vârsta de două luni, aşa cum este prevăzut în calendarul naţional de vaccinare.

La doar câteva minute după ce a fost înţepat, însă, copilul a început să dezvolte o reacţie alergică pe piele, fiind acoperi de bubiţe şi chiar băşici cu lichid la nivelul tălpilor.

Imediat, medicul din cabinet i-a aplicat acestuia un tratament de urgenţă, solicitând şi invervenţia echipajului de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) al SMURD. Care a ajuns în scurt timp şi a preluat copilul, transportându-l la Secția de Pediatrie.

Astfel de cazuri sunt foarte rare în România, ceea ce a făcut ca intervenția medicilor să fie făcută cu maximă rapiditate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au fost aleși noii vicepreședinți ai Consiliului Județean al Elevilor

astăzi, 10:48
22

Ieri a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor, prilej cu care au fost aleși și noii vicepreședinți, în număr de 3, care vor completa Biroul Executiv.În ur...

Pensionarii ar putea primi bonuri de masă în schimbul tichetelor de călătorie nefolosite!

astăzi, 10:22
131

Pensionarii ar putea primi bonuri de masă. Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, bonurile sunt propuse în schimbul tichetelor de călătorie nefolosite în...

Teatrul „Mihai Eminescu” le pregătește o farsă botoșănenilor: „Cum apar... Nebunii!”

astăzi, 10:09
23

Pentru dumincă, 17 noiembrie a.c., echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani a pregătit spectacolul „Cum apar… Nebunii”, o farsă adaptată de regizorul Ludmila Skripka. Scenografia...