Tulburări de comportament "rezolvate" cu pastile

Tulburările de comportament care culminează cu tentative de suicid demonstrative sunt tot mai puţine, dacă ar fi să luăm în considerare strict evidenţele Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Tulburări de comportament "rezolvate" cu pastile

De la începutul acestui an, pe uşa Unităţii de Primire a Urgenţelor au intrat şase persoane care prezentau intoxicaţii cu medicamente, grupele de vârstă la care s-au înregistrat intoxicaţiile fiind 20- 30 de ani, cu două cazuri, 30- 40 de ani cu un caz, 40- 50 de ani- un caz şi 50- 60 de ani- un caz.

"Din numărul total de pacienţi care s-au prezentat cu intoxicaţie în urma ingestiei de medicamente a necesitat internare un singur pacient şi acela în secţia de Psihiatrie, restul cazurilor fiind rezolvate în UPU. Predomină bărbaţii, cu cinci cazuri. Diagnosticul cu care au fost primiţi aceştia în UPU a fost tulburare de comportament, intoxicaţie medicamentoasă declarată şi plăgi tăiate autolitice. Majoritatea cazurilor au fost ingestie de medicamente asociată cu tulburări de comportament", spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Pe de altă parte însă, în acest an unitatea sanitară nu are documentate intoxicaţii involuntare cu medicamente, cauzate de dureri teribile, greu de suportat de pacienţii care le tratează cu diverse pastile, ajungând astfel la intoxicaţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
902

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
278

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
236

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...