Tot mai puțini donatori de sânge ajung la Secția de Transfuzii din Botoșani

Tot mai puțini donatori de sânge ajung la Secția de Transfuzii din Botoșani

Numărul de donatori a scăzut drastic la Botoșani, în ultima vreme, iar stocul de sânge de asemenea. Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoșani face apel la salariații care pot dona sânge să vină în sprijinul bolnavilor a căror viață depinde de tratamentul transfuzional.

Pot deveni donatori persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani, cu documentele de identitate, dar care să se încadreze în următoarele condiții: să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimul an, au greutatea peste 60 de kilograme, femeile să nu fie însărcinate sau în perioada de lăuzie, să nu fi suferit de următoarele boli: hepatite B și C, TBC, sifilis, epilepsie, diabet, ulcer, boli de inimă, neurologice, etc.

De asemenea, este interzis consumul de băuturi alcoolice cu trei zile înainte de donare.În ziua donării, se recomandă un mic dejun și minim 500 ml de lichide.

Donatorii beneficiază de 7 tichete de masă, o zi liberă de la muncă, reducere 50% la transportul în comun pentru donatorii din orașul Botoșani pentru o perioadă de o lună.

Recoltarea de sânge se face de luni până vineri de la 7.30 la 12.30, la sediul din strada Marchian. Petru detalii, se poate apela: 0331401661. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Un film exploziv cu un botoșănean! Managerul de la Institutul Socola către o angajată: "Rade-o de aici"!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
499

”Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia unei înregistrări care arată modul în care se comportă Gabriel Oprişanu, botoșăneanul care a ajuns manager al Institutului de ...

Radu Roșu, antrenorul CSM Botoșani, după victoria de la Galați: "Obiectivul nu mai pare greu de atins!"

Vineri, 15 Noiembrie 2019
250

CSM Botoșani și-a asigurat, în mare parte, prezența la turneul de baraj, însă nu acesta este obiectivul echipei. Promovarea în Liga Zimbrilor este marele vis al echipei moldave, ...

CIVILIZAȚIE! Fotografierea sub fustele femeilor și a victimelor accidentelor rutiere devine infracțiune în Germania!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
245

”Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul de la Berlin, la câteva l...