Tot mai puțini donatori de sânge ajung la Secția de Transfuzii din Botoșani

Tot mai puțini donatori de sânge ajung la Secția de Transfuzii din Botoșani

Numărul de donatori a scăzut drastic la Botoșani, în ultima vreme, iar stocul de sânge de asemenea. Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoșani face apel la salariații care pot dona sânge să vină în sprijinul bolnavilor a căror viață depinde de tratamentul transfuzional.

Pot deveni donatori persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani, cu documentele de identitate, dar care să se încadreze în următoarele condiții: să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimul an, au greutatea peste 60 de kilograme, femeile să nu fie însărcinate sau în perioada de lăuzie, să nu fi suferit de următoarele boli: hepatite B și C, TBC, sifilis, epilepsie, diabet, ulcer, boli de inimă, neurologice, etc.

De asemenea, este interzis consumul de băuturi alcoolice cu trei zile înainte de donare.În ziua donării, se recomandă un mic dejun și minim 500 ml de lichide.

Donatorii beneficiază de 7 tichete de masă, o zi liberă de la muncă, reducere 50% la transportul în comun pentru donatorii din orașul Botoșani pentru o perioadă de o lună.

Recoltarea de sânge se face de luni până vineri de la 7.30 la 12.30, la sediul din strada Marchian. Petru detalii, se poate apela: 0331401661. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie infectată cu COVID a decedat la centrul de dializă din Botoșani. Bilanțul morților a ajuns la 1248

Vineri, 29 Mai 2020
735

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat, vineri seară, opt noi decese înregistrate în rândul românilor infectați cu noul coronavirus. Bilanțul ajunge, ...

Mânz găsit de jandarmi în zona industrială. Proprietarul a fost sancționat

Vineri, 29 Mai 2020
495

În această seară, jandarmii i-au restituit unui bărbat din localitatea Stâncești un mânz în vârstă de cinci luni. Mânzul a fost găsit în zona i...

Peste 700 de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea publică în minivacanța de 1 iunie

Vineri, 29 Mai 2020
398

Polițiștii botoșăneni împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică sunt la datorie și acționează pentru ...