Sorina Pintea anunță că va continua controalele în spitale

"Dezastru, mizerie, debandandă, o lipsă de organizare totală. Deci pot să înțeleg că există spații nerenovate, dar ce nu înțeleg este mizeria și felul în care respectăm niște indicatori de calitate".

Sorina Pintea anunță că va continua controalele în spitale

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunță că va continua controalele în spitalele din România, verificările fiind axate pe curațenie și dezinfectare, precum și pe modul în care sunt tratați pacienții.

Sorina Pintea a făcut controale la patru unități medicale la finalul acestei săptămâni, cele mai mare nereguli fiind găsite la Spitalul Constanța.

"Vineri dupa-amiaza am fost la Gherla si Dej, spitalul din Gherla e nerenovat, dar foarte curat, angajatii de acolo au stiut sa raspundă la intrebarile referitoate la modalitatea în care se face dezinsectia, compartimentul ATI a fost o surpriza foarte placuta. Noaptea trecuta am fost la Constanta si la Slobozia. La Constanta, in anumite sectii curatenia a lasat de dorit, organizarea la fel, felul in care e primit si tratat pacientul. La Slobozia, mici deficiente. Cei de acolo se confrunta cu lipsa medicilor, lucru pe care vom incerca sa l rezolvam. La Gherla si la Dej am fost in drumul meu spre casa, am vrut sa vad spitalele mici, daca respecta anumire reguli, curatenia, cum sunt primiti pacientii si daca se respecta graficele de lucru. La Constanta am ajuns la 22.00. Cu siguranta voi face vizite. Nu mizez pe elementul supriza. Nu trebuie sa facem curatenie sau sa respectam pacientii ca vine ministrul. Voi continua sa fac aceste controale. La Constanta vom evalua, sunt mai multe persoane pe care trebuie sa le evaluam. Elementul supriza va fi ca ma voi intoarce in aceste spitale", a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

Imediat după control, Sorina Pintea a recomandat conducerii Spitalului Județean Constanța schimbarea asistentei șefe de la Neurologie și a asistentei de la triaj din Unitatea de Primire Urgențe. “Dezastru este în secția Neurologie, dezastru, mizerie, debandandă, o lipsă de organizare totală. Deci pot să înțeleg că există spații nerenovate, dar ce nu înțeleg este mizeria și felul în care respectăm niște indicatori de calitate”, a explicat ministrul, oferind și detalii. "În primul rând la intrarea în secție nu există dezinfectanți. E o secție de neurologie. În toate în saloanele de tratament pe care le am văzut erau niște prosoape, în loc de prosoape de hârtie, care după ce că erau prosoape de material erau și murdare. Într-un salon care era gol, teoretic ar fi trebuit să fie curat, așteptând să primească bolnavii, pardoseala, mizerabilă. Era un suport pentru perfuzie, era cu pete de sânge, necurățat. Astea sunt chestiuni care țin de siguranța pacientului și de calitatea îngrijirii. Vina e a asistentului șef, cu siguranță”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scriitoare din Botoșani, protagonistă în derularea unui Incubator de lectură pentru copiii din Delta Dunării

astăzi, 19:55
34

Peste 50 de copii din Delta Dunării participă în săptămâna 13-18 iulie la Incubatorul de lectură, un proiect creat şi derulat de scriitoarele Svetlana Cârstean şi Ana Maria Sa...

PNL Botoșani: „Minciuna este modul de gândire a PSD Botoșani”

astăzi, 19:38
68

Comunicat:PSD Botoșani își arogă 500 de investiții aduse în județul Botoșani pe perioada guvernării lor. Îi întrebăm public: unde sunt aceste investiții pe care ș...

Bărbat găsit în ștreang într-o anexă din gospodărie

astăzi, 19:36
238

Un bărbat din localitatea Cotu, comuna Copălău a fost găsit spânzurat într-o anexă a gospodăriei. Descoperirea a fost făcută de fiul bărbatului de 78 de ani, care locuia...