Sorina Pintea anunță că va continua controalele în spitale

"Dezastru, mizerie, debandandă, o lipsă de organizare totală. Deci pot să înțeleg că există spații nerenovate, dar ce nu înțeleg este mizeria și felul în care respectăm niște indicatori de calitate".

Sorina Pintea anunță că va continua controalele în spitale

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunță că va continua controalele în spitalele din România, verificările fiind axate pe curațenie și dezinfectare, precum și pe modul în care sunt tratați pacienții.

Sorina Pintea a făcut controale la patru unități medicale la finalul acestei săptămâni, cele mai mare nereguli fiind găsite la Spitalul Constanța.

"Vineri dupa-amiaza am fost la Gherla si Dej, spitalul din Gherla e nerenovat, dar foarte curat, angajatii de acolo au stiut sa raspundă la intrebarile referitoate la modalitatea în care se face dezinsectia, compartimentul ATI a fost o surpriza foarte placuta. Noaptea trecuta am fost la Constanta si la Slobozia. La Constanta, in anumite sectii curatenia a lasat de dorit, organizarea la fel, felul in care e primit si tratat pacientul. La Slobozia, mici deficiente. Cei de acolo se confrunta cu lipsa medicilor, lucru pe care vom incerca sa l rezolvam. La Gherla si la Dej am fost in drumul meu spre casa, am vrut sa vad spitalele mici, daca respecta anumire reguli, curatenia, cum sunt primiti pacientii si daca se respecta graficele de lucru. La Constanta am ajuns la 22.00. Cu siguranta voi face vizite. Nu mizez pe elementul supriza. Nu trebuie sa facem curatenie sau sa respectam pacientii ca vine ministrul. Voi continua sa fac aceste controale. La Constanta vom evalua, sunt mai multe persoane pe care trebuie sa le evaluam. Elementul supriza va fi ca ma voi intoarce in aceste spitale", a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

Imediat după control, Sorina Pintea a recomandat conducerii Spitalului Județean Constanța schimbarea asistentei șefe de la Neurologie și a asistentei de la triaj din Unitatea de Primire Urgențe. “Dezastru este în secția Neurologie, dezastru, mizerie, debandandă, o lipsă de organizare totală. Deci pot să înțeleg că există spații nerenovate, dar ce nu înțeleg este mizeria și felul în care respectăm niște indicatori de calitate”, a explicat ministrul, oferind și detalii. "În primul rând la intrarea în secție nu există dezinfectanți. E o secție de neurologie. În toate în saloanele de tratament pe care le am văzut erau niște prosoape, în loc de prosoape de hârtie, care după ce că erau prosoape de material erau și murdare. Într-un salon care era gol, teoretic ar fi trebuit să fie curat, așteptând să primească bolnavii, pardoseala, mizerabilă. Era un suport pentru perfuzie, era cu pete de sânge, necurățat. Astea sunt chestiuni care țin de siguranța pacientului și de calitatea îngrijirii. Vina e a asistentului șef, cu siguranță”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
694

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
230

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
179

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...