Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Nu mai puțin de 1.200 de șoferi au fost lăsați fără permis de conducere, de 3 ori mai mulți față de anul trecut, de către medicii din România.

Conform noului Cod Rutier, orice medic poate anunța politia dacă o persoană este inaptă din punct de vedere medical sau psihologic. Așa că mulți șoferi au devenit pietoni în urma controalelor medicilor specialiști.

Ministerul Sănătății a stabilit peste 40 de afecțiuni cardiovasculare incompatibile cu permisul de conducere. Nu pot șofa nici persoanele care suferă de anumite forme ale diabetului zaharat, cu risc de hipoglicemie.

Odată cu schimbarea Codului Rutier, nu doar medicii de familie, ci și cei specialiști sunt obligați să anunțe poliția în cazul în care un pacient nu ar trebui să mai conducă.

Există însă și șoferi care încearcă să ascundă problemele de sănătate, pentru a nu deveni pietoni.

Medicii susțin că, dacă legea ar specifica clar unde și cum trebuie trimise sesizările, numărul șoferilor rămași fără permis din motive medicale ar fi mai mare.

O altă problemă este faptul că doctorii nu au de unde să știe dacă o persoană cu afecțiuni cardiovasculare sau diabet are sau nu permis de conducere.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru cazuri de gripă, diagnosticate după semnele clinice ale bolii, la Botoșani

astăzi, 18:23
422

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au raportat deja pe ultima săptămână patru cazuri de gripă, diagnosticate după semnele clinice ale bolii.Dintre cele patru persoa...

Ranitidina, retrasă de la vânzare din farmaciile din România

astăzi, 16:12
503

Medicamentele pentru stomac care conțin ranitidină sunt interzise la vânzare în farmaciile din România, ca urmare a unei decizii a Agenție Naționale a Medicamentului.Decizia ...

Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache cântă cu ,,Rapsozii Botoșanilor “ pe 24 ianuarie pe esplanada Palatului Administrativ de la Botoșani

astăzi, 15:40
301

Orchestra Populară ,,Rapsozii Botoșanilor“ a anunțat astăzi că invită publicul botoșănean în data de 24 ianuarie 2020, la orele 13.00, la un spectacol extraordinar de muzică popul...