Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Nu mai puțin de 1.200 de șoferi au fost lăsați fără permis de conducere, de 3 ori mai mulți față de anul trecut, de către medicii din România.

Conform noului Cod Rutier, orice medic poate anunța politia dacă o persoană este inaptă din punct de vedere medical sau psihologic. Așa că mulți șoferi au devenit pietoni în urma controalelor medicilor specialiști.

Ministerul Sănătății a stabilit peste 40 de afecțiuni cardiovasculare incompatibile cu permisul de conducere. Nu pot șofa nici persoanele care suferă de anumite forme ale diabetului zaharat, cu risc de hipoglicemie.

Odată cu schimbarea Codului Rutier, nu doar medicii de familie, ci și cei specialiști sunt obligați să anunțe poliția în cazul în care un pacient nu ar trebui să mai conducă.

Există însă și șoferi care încearcă să ascundă problemele de sănătate, pentru a nu deveni pietoni.

Medicii susțin că, dacă legea ar specifica clar unde și cum trebuie trimise sesizările, numărul șoferilor rămași fără permis din motive medicale ar fi mai mare.

O altă problemă este faptul că doctorii nu au de unde să știe dacă o persoană cu afecțiuni cardiovasculare sau diabet are sau nu permis de conducere.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gaz Metan - FC Botoșani 1-2! Keyta îl salvează pe Croitoru

Vineri, 23 Octombrie 2020
179

FC Botoșani a câștigat duelul cu Gaz Metan Mediaș și a întrerupt o serie de 5 meciuri fără victorie.După o prestație surprinzător de bună împotriva CFRului, FC Botoșan...

Casă distrusă în urma unui scurtcircuit. Mesaj de avertizare al pompierilor

Vineri, 23 Octombrie 2020
307

A pus mașina de spălat în funcțiune, dar nu a verificat dacă prelungitorul prezintă defecțiuni. Și a mai făcut două greșeli. A acoperit cablul cu un covor și a plecat de acasă, relat...

Transport școlar luat în vizor de polițiști. Sute de elevi instruiți să respecte măsurile anti-COVID

Vineri, 23 Octombrie 2020
162

În perioada 21-23 octombrie, polițiștii botoșăneni din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, sub coordonarea Biroului de Siguranță Școlară, au acționat pe linia ...