Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Nu mai puțin de 1.200 de șoferi au fost lăsați fără permis de conducere, de 3 ori mai mulți față de anul trecut, de către medicii din România.

Conform noului Cod Rutier, orice medic poate anunța politia dacă o persoană este inaptă din punct de vedere medical sau psihologic. Așa că mulți șoferi au devenit pietoni în urma controalelor medicilor specialiști.

Ministerul Sănătății a stabilit peste 40 de afecțiuni cardiovasculare incompatibile cu permisul de conducere. Nu pot șofa nici persoanele care suferă de anumite forme ale diabetului zaharat, cu risc de hipoglicemie.

Odată cu schimbarea Codului Rutier, nu doar medicii de familie, ci și cei specialiști sunt obligați să anunțe poliția în cazul în care un pacient nu ar trebui să mai conducă.

Există însă și șoferi care încearcă să ascundă problemele de sănătate, pentru a nu deveni pietoni.

Medicii susțin că, dacă legea ar specifica clar unde și cum trebuie trimise sesizările, numărul șoferilor rămași fără permis din motive medicale ar fi mai mare.

O altă problemă este faptul că doctorii nu au de unde să știe dacă o persoană cu afecțiuni cardiovasculare sau diabet are sau nu permis de conducere.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Tot ce iubesc

astăzi, 21:05
91

Încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. E scrisă de Landi Turiceanu și credem că trebuie citită. Ca de obicei, vă dorim lectură plăcută. TOT C...

LOTO: numerele extrase duminică, 15 decembrie

astăzi, 20:39
358

Duminică, 15 decembrie 2019, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 12 decembrie, Loteria Română a acordat 1...

VIDEO. Lângă noi: Filmarea de la Suceava care a devenit virală. Mafia permiselor auto. DNA, intervenție de urgență

astăzi, 20:11
1004

DNA face verificări după ce în mediul online a apărut o inregistare audio în care un instructor auto cerea o șpagă de 400 de euro.Un instructor auto din județul Suceava  a f...