Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Nu mai puțin de 1.200 de șoferi au fost lăsați fără permis de conducere, de 3 ori mai mulți față de anul trecut, de către medicii din România.

Conform noului Cod Rutier, orice medic poate anunța politia dacă o persoană este inaptă din punct de vedere medical sau psihologic. Așa că mulți șoferi au devenit pietoni în urma controalelor medicilor specialiști.

Ministerul Sănătății a stabilit peste 40 de afecțiuni cardiovasculare incompatibile cu permisul de conducere. Nu pot șofa nici persoanele care suferă de anumite forme ale diabetului zaharat, cu risc de hipoglicemie.

Odată cu schimbarea Codului Rutier, nu doar medicii de familie, ci și cei specialiști sunt obligați să anunțe poliția în cazul în care un pacient nu ar trebui să mai conducă.

Există însă și șoferi care încearcă să ascundă problemele de sănătate, pentru a nu deveni pietoni.

Medicii susțin că, dacă legea ar specifica clar unde și cum trebuie trimise sesizările, numărul șoferilor rămași fără permis din motive medicale ar fi mai mare.

O altă problemă este faptul că doctorii nu au de unde să știe dacă o persoană cu afecțiuni cardiovasculare sau diabet are sau nu permis de conducere.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
15

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
51

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
251

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...