Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Și medicii specialiști sunt obligați să anunțe poliția dacă un pacient nu ar trebui să mai conducă

Nu mai puțin de 1.200 de șoferi au fost lăsați fără permis de conducere, de 3 ori mai mulți față de anul trecut, de către medicii din România.

Conform noului Cod Rutier, orice medic poate anunța politia dacă o persoană este inaptă din punct de vedere medical sau psihologic. Așa că mulți șoferi au devenit pietoni în urma controalelor medicilor specialiști.

Ministerul Sănătății a stabilit peste 40 de afecțiuni cardiovasculare incompatibile cu permisul de conducere. Nu pot șofa nici persoanele care suferă de anumite forme ale diabetului zaharat, cu risc de hipoglicemie.

Odată cu schimbarea Codului Rutier, nu doar medicii de familie, ci și cei specialiști sunt obligați să anunțe poliția în cazul în care un pacient nu ar trebui să mai conducă.

Există însă și șoferi care încearcă să ascundă problemele de sănătate, pentru a nu deveni pietoni.

Medicii susțin că, dacă legea ar specifica clar unde și cum trebuie trimise sesizările, numărul șoferilor rămași fără permis din motive medicale ar fi mai mare.

O altă problemă este faptul că doctorii nu au de unde să știe dacă o persoană cu afecțiuni cardiovasculare sau diabet are sau nu permis de conducere.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veselie la DSP: cresc sporurile de risc epidemiologic cu 30 - 40% din salariul de bază

Vineri, 7 August 2020
265

Directorii DSP din toată țara vor primi un spor de risc epidemiologic de 40% din salariul de bază, în timp ce inspectorii sanitari vor primi un spor de 30%, după ce Guvernul a majorat astăz...

Federația Română de Handbal a stabilit calendarul turneului de promovare a CSM Botoșani în prima divizie a handbalului românesc

Vineri, 7 August 2020
151

Federația Română de Handbal (FRH) a convocat într-o ședință oficialii cluburilor ce vor evolua în prima divizie în anul următor, dar și oficialii celor 4 formații ce vo...

Un nou accident rutier, la intrarea în localitatea Roșiori

Vineri, 7 August 2020
4063

Un nou accident rutier a avut loc vineri la Botoșani, chiar la intrarea în localitatea Roșiori.Pompierii botoșăneni au fost solicitați în urma cu puțin timp să intervină pentru...