Şeful OMS: “Lumea trebuie să considere coronavirusul inamicul public numărul unu, mai periculos decât terorismul!” Virusul rezistă până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul!

Şeful OMS: “Lumea trebuie să considere coronavirusul inamicul public numărul unu, mai periculos decât terorismul!” Virusul rezistă până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că lumea trebuie să considere coronavirusul drept inamicul public numărul unu, mai periculos chiar decât terorismul, relatează Reuters.

„Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus inamic drept inamicul public numărul unu”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a anunţat că în China au murit 1.113 persoane, cărora li se adaugă cele două decese înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi Filipine.

Numărul îmbolnăvirilor în China este de 44.653 de cazuri, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Tedros a spus însă că noul coronavirus trebuie privint la fel ca un atac terorist.

„Ca să fiu cinstit, un virus este mai puternic în crearea de tulburări politice, sociale şi economice decât orice atac terorist. Este cel mai periculos inamic pe care vi-l puteţi imagina”, a spus acesta.

Primul vaccin, numit oficial  COVID-19, va apărea peste 18 luni, a spus şeful OMS, cerând unitate la nivel global pentru a preveni apariţia mult mai multor cazuri şi a unor costuri mult mai mari.

Autorităţile din domeniul sănătăţii din Hubei au raportat pe 10 februarie 2.097 de cazuri noi şi 103 decese.

În același trebuie să ne întrebăm cu adevărat “Ce se întâmplă?” pentru că Pentagonul pregătește 11 baze militare, situate lângă marile aeroporturi ale SUA, pentru primirea persoanelor infectate cu coronavirus!

Totodată, patru cercetători germani de la Institutul de Igienă și Medicină a Mediului de la spitalul universitar din Greifswald, Germania, au descoperit că noul coronavirus poate rezista și poate rămâne contagios pe suprafețe mai mult de o săptămână. Cel puțin 4 sau 5 zile, maxim o săptămână în condiții favorabile, adică temperaturi scăzute și umiditate ridicată, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

Studiu german arată că coronavirusul rezistă până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
47

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
45

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...