Şeful OMS: “Lumea trebuie să considere coronavirusul inamicul public numărul unu, mai periculos decât terorismul!” Virusul rezistă până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul!

Şeful OMS: “Lumea trebuie să considere coronavirusul inamicul public numărul unu, mai periculos decât terorismul!” Virusul rezistă până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că lumea trebuie să considere coronavirusul drept inamicul public numărul unu, mai periculos chiar decât terorismul, relatează Reuters.

„Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus inamic drept inamicul public numărul unu”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a anunţat că în China au murit 1.113 persoane, cărora li se adaugă cele două decese înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi Filipine.

Numărul îmbolnăvirilor în China este de 44.653 de cazuri, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Tedros a spus însă că noul coronavirus trebuie privint la fel ca un atac terorist.

„Ca să fiu cinstit, un virus este mai puternic în crearea de tulburări politice, sociale şi economice decât orice atac terorist. Este cel mai periculos inamic pe care vi-l puteţi imagina”, a spus acesta.

Primul vaccin, numit oficial  COVID-19, va apărea peste 18 luni, a spus şeful OMS, cerând unitate la nivel global pentru a preveni apariţia mult mai multor cazuri şi a unor costuri mult mai mari.

Autorităţile din domeniul sănătăţii din Hubei au raportat pe 10 februarie 2.097 de cazuri noi şi 103 decese.

În același trebuie să ne întrebăm cu adevărat “Ce se întâmplă?” pentru că Pentagonul pregătește 11 baze militare, situate lângă marile aeroporturi ale SUA, pentru primirea persoanelor infectate cu coronavirus!

Totodată, patru cercetători germani de la Institutul de Igienă și Medicină a Mediului de la spitalul universitar din Greifswald, Germania, au descoperit că noul coronavirus poate rezista și poate rămâne contagios pe suprafețe mai mult de o săptămână. Cel puțin 4 sau 5 zile, maxim o săptămână în condiții favorabile, adică temperaturi scăzute și umiditate ridicată, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

Studiu german arată că coronavirusul rezistă până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur a anunțat în această seară proiectul de buget al municipiului Botoșani. Acesta va intra în discuția Consiliului Local peste două zile, dar sunt șanse mici ca PSD să îl lase în această formă!

Luni, 17 Februarie 2020
210

Cu două zile înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani, un consiliu dominat brutal de ani de zile de PSD, primarul municipiului, Cătălin Flutur, a anunțat în această sear...

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

Luni, 17 Februarie 2020
164

“Pe fondul creșterii violenței și a consumului de droguri, MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, să asigure paza tuturor școlilor din România&rdqu...

Așa ceva… Pompierii au găsit două fețe de pernă pline cu pitoni regali!

Luni, 17 Februarie 2020
818

Când ne gândim la pompieri ne gândim la faptul că sunt dispuși să-și dea viața pentru a stinge flăcările, însă nimeni nu se aștepta ca în două fețe de perne di...