Se suplimentează locurile pentru Secția de Infecțioase, plină de pacienți. Medicul-șef: „Situația este în limitele normale pentru această perioadă”

Se suplimentează locurile pentru Secția de Infecțioase, plină de pacienți. Medicul-șef: „Situația este în limitele normale pentru această perioadă”

Saloanele pentru respiratorii de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean sunt pline, reprezentanții unității spitalicești fiind nevoiți să suplimenteze paturile.

Valentina Morcov, medic șef Secție boli infecțioase adulți, a declarat că 14 paturi s-au pus suplimentar în saloane pentru a interna bolnavii cu infecții respiratorii.

Totuși, susține medicul infecționist, numărul de îmbolnăviri nu este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Secția este aglomerată. Am suplimentat și numărul de paturi, s-au adus 14 paturi în plus ca să încapă toți pacienții pe care i-am internat. Însă, în acest moment situația este în limitele normale pentru această perioadă. Se știe foarte bine că în perioada octombrie-martie sunt viroze în număr mai mare, chiar și cazuri de gripă. Evoluția este asemănătoare cu cea din anii precedenți. A crescut numărul de prezentări la spital, dar în aceeași măsură din anii anteriori. Nu au fost cazuri foarte grave și nu au fost cazuri de deces”, a declarat medicul botoșănean.

Valentina Morcov susține că numărul de îmbolnăviri cu infecții respiratorii nu este mare și datorită faptului că botoșănenii s-au vaccinat antigripal în număr mare.

Eu sunt un susținător al vaccinării și sunt de părere că vaccinarea antigripală este indicată persoanelor care mai suferă de alte boli, vârstnici peste 65 de ani, copii cu probleme de sănătate. Este recomandat vaccinul persoanelor care lucrează în colectivități, și aici mă refer la profesori”, a mai spus Valentina Morcov.

Medicul infecționist nu recomandă folosirea antibioticelor la infecțiile respiratorii.

Măsurile de restricții se mențin, în continuare, pe secțiile Spitalului Județean, a anunțat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Astfel, vizitele se fac doar între orele 15:00-17:00 și se interzice accesul vizitatorilor pe secțiile cu risc: terapie intensivăboli infecțioase, neonatologie, oncologie. De asemenea, este interzis și accesul persoanelor cu afecțiuni respiratorii pe secții.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DSP despre coronavirus: la Botoșani nu a fost încă necesară dispunerea măsurii de carantină

astăzi, 15:53
290

Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani a anunțat astăzi că toate persoanele care revin în România din China, sau anumite regiuni ale Italiei, sunt chestionate la intrarea pe t...

29 februarie 2020: „Ziua porților deschise” în toate unitățile de învățământ de la Botoșani

astăzi, 15:32
131

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat astăzi că în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, care școlarizează clase de învă...

Panică într-o localitate din județ. Oamenii au reclamat la 112 că un bărbat „suspect de coronavirus” circulă liber pe străzi

astăzi, 14:51
1820

Un apel la 112 a creat isterie în localitatea Mihai Viteazu din comuna Ungureni, județul Botoșani.O serie de cetățeni au raportat Poliției, în jurul amiezii, că un bărbat recen...