Reparație morală: asistenta Magda Săndulachi Babii ar putea fi inclusă în lista victimelor Covid19

Reparație morală: asistenta Magda Săndulachi Babii ar putea fi inclusă în lista victimelor Covid19

Autorităţile sanitare din Botoșani vor să adauge încă un deces pe lista victimelor Covid19. Este vorba despre asistenta Magda Săndulachi Babii, în vârstă de 58 de ani, care activa pe secţia de explorări funcţionale a Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU).

Aceasta a fost diagnosticată cu Covid19 pe 7 aprilie, fiind internată pe secţia de reanimare a SJU din cauza stării grave în care era, iar la mijlocul lunii mai inima acesteia a cedat, fiind constatat decesul. Asistenta suferea de hipertensiune arterială şi obezitate, iar la acea dată autorităţile centrale au decis că decesul nu este pus pe seama Covid19.

Situaţia Magdei Săndulachi Babii este, însă, foarte asemănătoare cu cea a asistentei Lenuţa Buta, care a decedat după îmbolnăvirea cu noul coronavirus, deşi fusese declarată vindecată.

La solicitarea sindicatelor şi a ministrului Sănătăţii, cazul acesteia a fost reevaluat şi asistenta a fost reintrodusă pe lista deceselor cauzate de SARS-COV-2.

Tocmai de aceea, reprezentanții DAP Botoșani au decis sa facă demersuri pentru a încadra decesul asistentei de 58 de ani în lista deceselor covid.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ultima dorință a unui tată care pierde lupta cu boala, a fost împlinită de botoșăneni cu suflet mare

astăzi, 12:21
177

De pe patul de moarte, Paul Cozma avea ca ultimă dorință asigurarea unui trai decent copilașilor care îi rămâneau în urmă. Bolnav de cancer de colon, bărbatul își dorea...

Roxana Țurcanu: „Să redăm Centrul Vechi tuturor botoșănenilor!”

astăzi, 12:08
79

Comunicat de presă:În după-amiaza zilei de vineri, președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu, alături de echipa sa de campanie, aspirantă la  Consiliului Local Botoș...

Consiliul Județean trebuie să achite 10 milioane de lei pentru un drum stricat la câteva luni de la asfaltare

astăzi, 11:51
141

Autorităţile judeţene din Botoşani sunt nevoite să plătească peste 1,6 milioane de euro pentru 15 kilometri de drum care s-a stricat la câteva luni de la asfaltare. Consiliul Judeţean a ...