Primele 50 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în ţară

Primele 50 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în ţară

Epidemiologii au cerut aproape dublul de anul trecut, adică 28.000 de doze, însă pentru început au fost aprobate doar cantităţi similare cu cât s-a consumat în ultimul sezon rece. Pentru început au fost aprobate 19.000 de doze, ce urmează să sosească în mai multe tranşe.

Primele 50 de mii de doze de vaccin tetravalent au ajuns deja în ţară. Cu ele vor fi imunizaţi angajaţii din spitale şi cei care îngrijesc copiii şi bătrânii instituţionalizaţi.

Alte 1 500 000 de doze vor fi livrate din a doua jumătate a lunii octombrie. Acestea vor fi trimise în cabinetele medicilor de familie şi cu ele vor fi imunizaţi bolnavii cu afectiuni cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, femeile însărcinate şi persoanele în vârstă.

Gripa se transmite foarte uşor de la o persoană la alta. Şi poate duce la complicaţii. Medicii spun că cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea.

45 de milioane de lei a plătit Ministerul Sănătăţii pe cele 1,5 milioane de doze de vaccin. Autorităţile au cumpărat mai mult ser decât anul trecut. În sezonul precedent, peste 2.300 de persoane au fost diagnosticate cu gripă, iar 199 au murit.

Vaccinul nu se găseşte, deocamdată, în farmacii. Se estimează că va fi disponibil la mijlocul lunii viitoare. Serul va costa în jur de 60 de lei.

Anul trecut, când s-au înregistrat peste 200 de cazuri de gripă la Botoşani, au fost imunizaţi antigripal peste 17.000 de botoşăneni, cu 5.000 mai mulţi decât în sezonul rece precedent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
453

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...