Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Botoșani. Doar 6.000 din 19.000 de doze

Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Botoșani. Doar 6.000 din 19.000 de doze

Sezonul gripal a început oficial la 15 octombrie, iar dorința de vaccinare a românilor este mult mai mare, după ce și anul trecut au existat multe îmbolnăviri și aproape 200 de decese.

Însă, vaccinul nu prea se găsește în cabinetele medicilor de familie, iar în farmacii lipseşte deja.

Botoşaniul a intrat în febra vaccinării antigripale din acest an, însă cu nemulţumiri, atât din partea pacienţilor, dar şi a medicilor.

Asta pentru că, una se cere de la medicii de familie şi alta se şi primeşte. Astfel, o primă tranşă de vaccinuri a ajuns la Botoşani în aceste zile şi este în curs de distribuire la medici, însă este vorba de doar 6.000 de doze de vaccin.

Din acestea se scad persoanele cu risc şi personalul medical şi cel din MAI, iar ce rămâne va fi inoculată populaţia care a cerut acest lucru.

Doar că sunt mult mai mulţi oameni care au cerut vaccin decât cei care îl vor şi primi, cel puţin în prima tranţă.

Asta pentru că, potrivit DSP Botoşani, în acest an judeţul va primi 19.000 de doze de vaccin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
322

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
553

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...