Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Botoșani. Doar 6.000 din 19.000 de doze

Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Botoșani. Doar 6.000 din 19.000 de doze

Sezonul gripal a început oficial la 15 octombrie, iar dorința de vaccinare a românilor este mult mai mare, după ce și anul trecut au existat multe îmbolnăviri și aproape 200 de decese.

Însă, vaccinul nu prea se găsește în cabinetele medicilor de familie, iar în farmacii lipseşte deja.

Botoşaniul a intrat în febra vaccinării antigripale din acest an, însă cu nemulţumiri, atât din partea pacienţilor, dar şi a medicilor.

Asta pentru că, una se cere de la medicii de familie şi alta se şi primeşte. Astfel, o primă tranşă de vaccinuri a ajuns la Botoşani în aceste zile şi este în curs de distribuire la medici, însă este vorba de doar 6.000 de doze de vaccin.

Din acestea se scad persoanele cu risc şi personalul medical şi cel din MAI, iar ce rămâne va fi inoculată populaţia care a cerut acest lucru.

Doar că sunt mult mai mulţi oameni care au cerut vaccin decât cei care îl vor şi primi, cel puţin în prima tranţă.

Asta pentru că, potrivit DSP Botoşani, în acest an judeţul va primi 19.000 de doze de vaccin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Boală extrem de contagioasă, depistată la granița cu Ucraina

astăzi, 18:37
268

DSP Suceava face recomandări medicilor de familie şi spitalelor legate de diagnosticarea corectă a pacienţilor, după ce în Ucraina, la graniţa cu România, s-au confirmat cazuri de di...

„Mavromati” a scos la concurs două posturi

astăzi, 18:21
169

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea a două funcții contractuale vacante, pe durată nedeterminată.Mai exact, unitatea angajeaz...

(P) Comunicat PSD: Marius Budăi: „Iohannis a fugit 5 ani de zile de botoșăneni! Acum fuge de orice dezbatere în fața botoșănenilor și a tuturor românilor pe care prin Constituție îi reprezintă!”

astăzi, 18:13
48

Deputatul social-democrat Marius Budăi a declarat, marți, că fuga candidatului Klaus Iohannis de orice dezbatere electorală demonstrează disprețul președintelui în funcție față de...