Panică în Iași: Suspiciune de coronavirus. Un bărbat venit din China, izolat la domiciliu 14 zile

Panică în Iași: Suspiciune de coronavirus. Un bărbat venit din China, izolat la domiciliu 14 zile

Un bărbat care lucrează în Iași de ani de zile și care a fost în China pentru a petrece noul an chinezesc a fost izolat la domiciliu după ce s-a întors în țară. Nu a avut niciun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus, dar protocolul e ca cei care provin din regiuni afectate de virus să stea 14 zile acasă. Bărbatul se află în a zecea zi de carantină. 

Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. El se află în carantină de zece zile la domiciliu după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit a fost evaluat şi în Germania cât şi în București. Starea de sănătate îi este monitorizată de când a ajuns în țară, nefiind înregistrată nicio stare de rău. Starea de sănătate este buna”, a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvânt DSP Iași, pentru Ziarul de Iași.

„În momentul de față, la nivelul județului Iași exista o singură persoana cu suspiciuni de coronavirus. S-a întors recent cu avionul. Acesta a intrat în carantină la domiciliu, unde se afla în monitorizare pentru 14 zile”, a declarat Lucian Indrei, șeful DSP Iași pentru sursa citată.

Dacă apar simptomele specifice virusului acesta va fi internat în regim de urgență. 

„Au fost mai multe persoane suspecte pana acum. S-a procedat la fel pana când a venit rezultatul care nu a confirmat boala”, a adăugat Indrei, directorul DSP Iași.

Cazul a provocat panică în Iași în cursul zilei de duminică fiindcă o parte a presei locale a relatat că bărbatul s-ar fi întors dintr-o zonă în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus, din Italia, și că ar fi fost investigat de medici pe aeroport, recomandându-se izolarea la domiciliu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat: „Este posibil ca săptămâna viitoare să fie decisă prelungirea cu încă o lună a stării de urgenţă”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
1773

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de COVID-19 ...

Coronavirus: Bilanțul deceselor în România a ajuns la 146

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
628

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat șase noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre trei persoane din Hunedoara, două din Suceava și unul din București, chia...

Al doilea oraș din țară care intră în carantină totală. „Vom permite doar transportul de marfă și aprovizionarea populației”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
616

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a anunţat că oraşul Ţăndărei intră în carantină totală, conform Ordonanţei Militare numărul 7. Decizia a fost luată în urma număr...