Panică în Iași: Suspiciune de coronavirus. Un bărbat venit din China, izolat la domiciliu 14 zile

Panică în Iași: Suspiciune de coronavirus. Un bărbat venit din China, izolat la domiciliu 14 zile

Un bărbat care lucrează în Iași de ani de zile și care a fost în China pentru a petrece noul an chinezesc a fost izolat la domiciliu după ce s-a întors în țară. Nu a avut niciun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus, dar protocolul e ca cei care provin din regiuni afectate de virus să stea 14 zile acasă. Bărbatul se află în a zecea zi de carantină. 

Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. El se află în carantină de zece zile la domiciliu după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit a fost evaluat şi în Germania cât şi în București. Starea de sănătate îi este monitorizată de când a ajuns în țară, nefiind înregistrată nicio stare de rău. Starea de sănătate este buna”, a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvânt DSP Iași, pentru Ziarul de Iași.

„În momentul de față, la nivelul județului Iași exista o singură persoana cu suspiciuni de coronavirus. S-a întors recent cu avionul. Acesta a intrat în carantină la domiciliu, unde se afla în monitorizare pentru 14 zile”, a declarat Lucian Indrei, șeful DSP Iași pentru sursa citată.

Dacă apar simptomele specifice virusului acesta va fi internat în regim de urgență. 

„Au fost mai multe persoane suspecte pana acum. S-a procedat la fel pana când a venit rezultatul care nu a confirmat boala”, a adăugat Indrei, directorul DSP Iași.

Cazul a provocat panică în Iași în cursul zilei de duminică fiindcă o parte a presei locale a relatat că bărbatul s-ar fi întors dintr-o zonă în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus, din Italia, și că ar fi fost investigat de medici pe aeroport, recomandându-se izolarea la domiciliu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Georgel Durnea, fostul patron al Gerom de la Zăicești, a încetat din viață în urma epidemiei de coronavirus

Duminică, 5 Iulie 2020
3676

La doar câteva zile după ce primarul comunei Bălușeni, Neculai Stratulat, a încetat din viață după ce a fost depistat pozitiv la testul Covid-19, un alt lider politic din această co...

Atac sângeros la Botoșani: un bărbat și-a atacat vecinul cu o drujbă! A fost reținut urgent de polițiști

Duminică, 5 Iulie 2020
1517

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 35 de ani din municipiul Botoșani.În urma probatoriului admi...

63,16% dintre botoșănenii care au dat Bac-ul în acest an, l-au și promovat

Duminică, 5 Iulie 2020
353

La nivelul județului Botoșani, rata de promovare înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, ...