O bătrână care a contactat un bacil piocianic în spital a murit

O bătrână care a contactat un bacil piocianic în spital a murit

Botoșăneanca care a contactat o infecție într-un spital de stat, un bacil piocianic, Valeria Pînzariu, din Coțușca, a încetat din viață.

În vărstă de 88 de ani, femeia a fost dusă la o secție de boli paliative din localitatea Siret, județul Suceava în cursul zilei de marți, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, iar rănile de pe picioare i-au fost curățate, iar în jurul orelor serii a decedat.

Pentru femeia din Coțușca, deznodământul trist a început în luna martie a acestui an, când a fost diagnosticată cu un ulcer varicos și a fost dusă de familie la spital. Acolo a contactat un bacil piocianic, iar starea sa s-a înrăutățit de la zi la zi, ceea ce a determinat familia să angajeze un îngrijitor la domiciliu.

Bacilul piocianic este prezent în stare naturală în apă sau în sol, uneori pe piele şi în tubul digestiv. E responsabil de grave infecţii la pacienţii cu imunitate scăzută. Cunoscut sub denumirea de bacil piocianic, el ajunge în corpul bolnavilor prin echipamente respiratorii, soluţii de curăţat, chiuvete, legume, ghivece şi vaze cu flori, endoscoape şi bazine de fizioterapie.

Tratarea acestei infecții este una de durată și în secții paliative, care din câte se pare nu există și la Botoșani. Tot din cauza acestui stafilococ, femeia a fost refuzată în orice unitate spitalicească din județ, fiind acceptată doar de o unitate spitalicească din Suceava, dar din păcate prea târziu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs organizat a patra oară pentru ocuparea unei funcții de șef, pe aproape 8000 de lei în mână

astăzi, 18:49
390

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează pentru a patra oară concursul de ocupare a postului de director al Biroului economic, de resurse umane, administrație și informati...

Kolesovs, nota 3 după evoluția dezastruoasă de aseară. Opt corigenți în tabăra Botoșaniului

astăzi, 18:31
109

Gazeta Sporturilor a publicat, în ediția de astăzi a ziarului tipărit, notele de după partida FC Botoșani - Chindia Târgoviște, terminat în 0-3. Acestea sunt dezastruoase pentr...

Segmente din două drumuri județene vor fi modernizate prin CNI. Până când se pot depune oferte:

astăzi, 18:13
244

Segmente din două drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu circa 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Ro...