Numărul total al deceselor în urma virusului ucigaș din China se apropie cu rapiditate de 1000

Numărul total al deceselor în urma virusului ucigaș din China se apropie cu rapiditate de 1000

Numărul total al deceselor cauzate de coronavirus s-a ridicat sâmbătă, 8 februarie, la 813, în condițiile în care alte 89 de persoane au murit numai ieri în provincia Hubei din China, informează CNN.

Din totalul de 813 victime, 811 s-au înregistrat în China continentală, una în Filipine și una în Hong Kong.

Totodată, numărul cazurilor confirmate de infecție a crescut la cifra îngrijorătoare de 37000, dintre care cel puțin 27.100 au fost înregistrate în provincia Hubei, de unde a pornit epidemia.

Ziua de sâmbătă, 8 februarie, este cea în care s-au înregistrat cele mai multe decese cauzate de coronavirus de la declanșarea epidemiei, în luna ianuarie.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va trimite în China o echipă pentru a investiga această epidemie.

În același timp, o româncă venită din China a fost luată imediat de pe aeroportul Otopeni și trecută de urgență în carantină. Avionul în care se afla femeia a aterizat, sâmbătă seara, la ora 22.30, pe Aeroportul Otopeni. Femeia nu prezenta simptomele coronaviruslui, însă pentru că venea dintr-o zonă cu un grad mare de risc, autoritățile au luat măsura preluării și plasării în carantină.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur a anunțat în această seară proiectul de buget al municipiului Botoșani. Acesta va intra în discuția Consiliului Local peste două zile, dar sunt șanse mici ca PSD să îl lase în această formă!

Luni, 17 Februarie 2020
221

Cu două zile înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani, un consiliu dominat brutal de ani de zile de PSD, primarul municipiului, Cătălin Flutur, a anunțat în această sear...

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

Luni, 17 Februarie 2020
174

“Pe fondul creșterii violenței și a consumului de droguri, MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, să asigure paza tuturor școlilor din România&rdqu...

Așa ceva… Pompierii au găsit două fețe de pernă pline cu pitoni regali!

Luni, 17 Februarie 2020
842

Când ne gândim la pompieri ne gândim la faptul că sunt dispuși să-și dea viața pentru a stinge flăcările, însă nimeni nu se aștepta ca în două fețe de perne di...