Medic născut în SUA, întemeietorul specializării anestezie terapie-intensivă din România: Toata imunitatea organismului ține de credință!

"Eu am avut trăire de despărțire în două. La două săptămâni după operația de acum 10 ani, am făcut o hemoragie secundară cu trei litri de sânge pierdut, și în sala de operație mă vedeam pe mine și întreaga intervenție din tavan. Le-am descris apoi exact ce făceau fiecare. Carcasa mea era pe masă".

Medic născut în SUA, întemeietorul specializării anestezie terapie-intensivă din România: Toata imunitatea organismului ține de credință!

 George Litaczek  Foto: contributors.ro

Ultimii ani au cunoscut o perpetuare a unei expresii profund manipulatoare, inventată de un specialist în marketing: "Vrem spitale, nu catedrale". Această expresie căuta să pună în antiteză medicina și credința, considerându-se că una o exclude pe cealaltă. Ultimul care afirmă falsitatea acestei concepții de marketing este profesor universitar doctor George Litaczek.

Născut în Statele Unite ale Americii, Dr. George Litaczek a studiat și lucrat în România, unde este considerat întemeietorul specialității "anestezie terapie-intensivă".

Într-un interviu pentru ziare.com, doctorul a spus că România este dominată de o lipsă de respect pentru orice, iar "televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie".

"Când mă uit la televiziuni, mă apucă groaza: e o lipsă de respect față de orice. Iar televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie. Cum ajunge unul ceva, dă în el, găsește-i că are 7 case, trei papuci etc! Acum văd că au o problemă și cu Catedrala Mântuirii. Religia e și ea o doctorie. Se ocupă de suflete. Când credincioșii se roagă, în lobii lor frontali a fost identificată o activitate intensă, care nu există la necredincioși", a afirmat doctorul.

Doctorul a explicat o întâmplare pe care a trăit-o în urmă cu 10 ani.

"Toată imunitatea organismului ține de credință. Universul funcționează fără Dumnezeu. El există numai în creierul omului.

Eu am avut trăire de despărțire în două. La două săptămâni după operația de acum 10 ani, am făcut o hemoragie secundară cu trei litri de sânge pierdut, și în sala de operație mă vedeam pe mine și întreaga intervenție din tavan. Le-am descris apoi exact ce făceau fiecare. Carcasa mea era pe masă.

Și când trăiești extracorporalizarea, nu te mai poți îndoi că ești carcasa care ține de materialitate și ești om prin starea de conștiență umană care nu poate fi definită în termenii actuali ai științei. Adică sufletul și memoria din el. Creierul e doar în interfață", a mai afirmat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Poetului

Vineri, 17 Ianuarie 2020
103

Ca de obicei, publicăm astăzi  încă o poezie găsită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Aceasta a fost trimisă de Silvia  Mihăilescu. Vă dorim lectură plăcută.POET...

Zbor nou de pe Aeroportul de la Salcea: Suceava - Viena

Vineri, 17 Ianuarie 2020
441

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a anunțat astăzi că va fi introdus un nou zbor direct pe ruta Suceava-Viena. Blue Air a avut acum câțiva ani același zbor, de pe ...

Din 2021, nu se mai iese din țară cu carte de identitate simplă, fără cip recunoscut la nivel european!

Vineri, 17 Ianuarie 2020
676

Începând din 2021 nu mai poți ieși din țară fără carte de identitate cu cip! Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Ion Marcel Vela.În schimb, cetățenii rom&acir...