Medic născut în SUA, întemeietorul specializării anestezie terapie-intensivă din România: Toata imunitatea organismului ține de credință!

"Eu am avut trăire de despărțire în două. La două săptămâni după operația de acum 10 ani, am făcut o hemoragie secundară cu trei litri de sânge pierdut, și în sala de operație mă vedeam pe mine și întreaga intervenție din tavan. Le-am descris apoi exact ce făceau fiecare. Carcasa mea era pe masă".

Medic născut în SUA, întemeietorul specializării anestezie terapie-intensivă din România: Toata imunitatea organismului ține de credință!

 George Litaczek  Foto: contributors.ro

Ultimii ani au cunoscut o perpetuare a unei expresii profund manipulatoare, inventată de un specialist în marketing: "Vrem spitale, nu catedrale". Această expresie căuta să pună în antiteză medicina și credința, considerându-se că una o exclude pe cealaltă. Ultimul care afirmă falsitatea acestei concepții de marketing este profesor universitar doctor George Litaczek.

Născut în Statele Unite ale Americii, Dr. George Litaczek a studiat și lucrat în România, unde este considerat întemeietorul specialității "anestezie terapie-intensivă".

Într-un interviu pentru ziare.com, doctorul a spus că România este dominată de o lipsă de respect pentru orice, iar "televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie".

"Când mă uit la televiziuni, mă apucă groaza: e o lipsă de respect față de orice. Iar televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie. Cum ajunge unul ceva, dă în el, găsește-i că are 7 case, trei papuci etc! Acum văd că au o problemă și cu Catedrala Mântuirii. Religia e și ea o doctorie. Se ocupă de suflete. Când credincioșii se roagă, în lobii lor frontali a fost identificată o activitate intensă, care nu există la necredincioși", a afirmat doctorul.

Doctorul a explicat o întâmplare pe care a trăit-o în urmă cu 10 ani.

"Toată imunitatea organismului ține de credință. Universul funcționează fără Dumnezeu. El există numai în creierul omului.

Eu am avut trăire de despărțire în două. La două săptămâni după operația de acum 10 ani, am făcut o hemoragie secundară cu trei litri de sânge pierdut, și în sala de operație mă vedeam pe mine și întreaga intervenție din tavan. Le-am descris apoi exact ce făceau fiecare. Carcasa mea era pe masă.

Și când trăiești extracorporalizarea, nu te mai poți îndoi că ești carcasa care ține de materialitate și ești om prin starea de conștiență umană care nu poate fi definită în termenii actuali ai științei. Adică sufletul și memoria din el. Creierul e doar în interfață", a mai afirmat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
250

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
404

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...