Liviei Mihalache i s-ar face bagajul din fruntea Spitalului Județean. Șeful DSP, vizat și el de autorități (surse)

Liviei Mihalache i s-ar face bagajul din fruntea Spitalului Județean. Șeful DSP, vizat și el de autorități (surse)

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani și șeful Direcției de Sănătate Publică ar urma să fie înlocuiți de Ministerul Sănătății.

Autoritățile botoșănene ar fi trimis deja propunerile: în locul Liviei Mihalache, șefa SJU, ar urma să vină chirurgul botoșănean Radu Malancea, iar în locul lui Teodor Ferariu, ar urma să vină un medic de familie din județ.

Motivul ar fi modul deficitar în care informațiile sunt transmise, inclusiv între instituții, unele aspecte fiind chiar trecute în obscuritate.

Ministerul Sănătății este, începând de vineri, autoritatea care a preluat toate unitățile sanitare publice din România, având competența de a suspenda și de a numi șefi noi în fruntea acestora, în urma adoptării Ordonanței nr.40/2020.

Amintim că managerul a tratat cu neglijență inclusiv problema instruirii personalului, în vederea operării cu tehnologia Real Time PCR de depistare a Covid, transmințând însă false „vești bune” opiniei publice, atitudine semnalată și de Știri.Botoșani.Ro.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
219

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
447

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
346

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...