Liviei Mihalache i s-ar face bagajul din fruntea Spitalului Județean. Șeful DSP, vizat și el de autorități (surse)

Liviei Mihalache i s-ar face bagajul din fruntea Spitalului Județean. Șeful DSP, vizat și el de autorități (surse)

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani și șeful Direcției de Sănătate Publică ar urma să fie înlocuiți de Ministerul Sănătății.

Autoritățile botoșănene ar fi trimis deja propunerile: în locul Liviei Mihalache, șefa SJU, ar urma să vină chirurgul botoșănean Radu Malancea, iar în locul lui Teodor Ferariu, ar urma să vină un medic de familie din județ.

Motivul ar fi modul deficitar în care informațiile sunt transmise, inclusiv între instituții, unele aspecte fiind chiar trecute în obscuritate.

Ministerul Sănătății este, începând de vineri, autoritatea care a preluat toate unitățile sanitare publice din România, având competența de a suspenda și de a numi șefi noi în fruntea acestora, în urma adoptării Ordonanței nr.40/2020.

Amintim că managerul a tratat cu neglijență inclusiv problema instruirii personalului, în vederea operării cu tehnologia Real Time PCR de depistare a Covid, transmințând însă false „vești bune” opiniei publice, atitudine semnalată și de Știri.Botoșani.Ro.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
18

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
62

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
21

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...