La Botoșani se mai întâmplă și lucruri bune: Laboratorul de recuperare BFkT adulți de la Spitalul Județean a fost reabilitat în totalitate!

La Botoșani se mai întâmplă și lucruri bune: Laboratorul de recuperare BFkT adulți de la Spitalul Județean a fost reabilitat în totalitate!

Laboratorul de recuperare BFkT adulți de la Spitalul Județean a fost reabilitat în totalitate. Investiția de 400.000 lei a fost inaugurată în mod oficial, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Județean.

Livia Mihalache, managerul unității sanitare, a declarat că laboratorul BFKT a fost înființat în 1980 și că de atunci nu s-a mai făcut nicio reparație. Mai mult, una din măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică Botoșani privind emiterea autorizației sanitare a fost reabilitarea laboratorului BFkT, până la sfârșitul anului 2020. Pe lângă reparații curente și lucrări de igienizare, laboratorul BFKT a fost dotat cu aparatură modernă.

Miercuri, a avut loc inaugurarea acestuia în prezența reprezentanților Consiliului Județean, DSP și a cadrelor medicale. Spațiul a fost și sfințit.

„În 2018 când am venit în această funcție am aflat că autorizația de funcționare era un plan de conformare cu multe măsuri stabilite de Direcția de Sănătate Publică și care trebuiau duse la îndeplinire până la data de 31 decembrie 2020 și care prevedea reparații și igienizare a laboratorului. Se ridicau două probleme: finanțarea și timpul relativ scurt. La începutul acestui an am început demersurile pentru obținerea finanțării și am mers la Consiliul Județean, unde am găsit înțelegere și am primit banii”, a declarat Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean.

Laboratorul cuprinde compartimente de masaj, electroterapie, kinetoterapie și termoterapie. „Sperăm să venim în primul rând în sprijinul pacienților și numai a pacienților”, a declarat medicul Teodora Alexa.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că instituţia pe care o conduce va aloca în fiecare an fonduri pentru investiții în secțiile spitalului, iar pacienții vor beneficia de condiții mult mai bune.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr a paralizat de la jumătate după un accident petrecut noaptea trecută. A fost transportat în stare gravă la Iași

astăzi, 10:39
311

Un bărbat de 34 de ani din Santa Mare a fost transportat la Iaşi paralizat de la mijloc în jos după ce a fost victima unui accident rutier produs chiar de el, în noaptea de vineri spre ...

(P) Andrei Drancă, Candidat al Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Botoșani: Fondurile Europene, viziunea oamenilor noi și neștiința vechilor politicieni

astăzi, 10:33
40

Comunicat:Vechii politicieni, de 30 de ani, tot ne amăgesc cu ideea atragerii investitorilor strategici în municipiu sau în județ. De 30 de ani pe vorbele lor tot așteptăm investit...

(P) Cosmin Andrei a lansat programul „Parcarea de la blocul tău” împreună cu proiectul „Parking supraetajat la Botoșani”

astăzi, 10:28
79

Comunicat:Candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a prezentat astăzi cele două programe „Parcarea de la blocul tău” și „Parking supraetajat la B...