Fost șef al ISU Botoșani, acuze grave către Consiliul de Administrație al Spitalului Județean

Fost șef al ISU Botoșani, acuze grave către Consiliul de Administrație al Spitalului Județean

Un consilier județean a solicitat joi, în cadrul ședinței din această lună a Consiliului, inspectarea activității Consiliului de Administrație (CA) a Spitalului Județean „Mavromati” din municipiul Botoșani. Mai mult, având în vedere incidentul petrecut la Secția Exterioară din Săveni, alesul a ridicat inclusiv problema configurării unui nou CA pentru unitate.

Solicitarea îi aparține liberalului Radu Anton, membru al Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică. Acesta a semnalat o serie de nereguli pe care le-a luat în vizor, privind nerespecarea normelor de funcționare de către membrii Consiliului de Adiminstrație, în contextul în care deficite se întâlnesc în mai tot sistemul medical din județ.

„Sunt două aspecte negative de nefuncționare sau de funcționare proastă a managementului sănătății în Botoșani. La Săveni, este organizat un punct de lucru al laboratorului de imagistică medicală și computer tomograf. Dar acest sistem, acest laborator, sau mai bine zis personalul care deservește secția exterioară, nu poate să și interpreteze. Din raportul acesta de control rezultă că aparatul permite instalarea unui software pentru telemedicină, ca el să poată fi interpretat de către medicii specialiști, dar nu există. Referitor la structura organizatorică, încă din 2011 există o structură care nu poartă decât semnătura și ștampila Consiliului Județean, fără alte avize necesare de la Ministerul Sănătății, inclusiv ca acestea să fie însușite de managementul Spitalului Județean. Consiliul Județean nu a asigurat finanțarea necesară, când a fost solicitat să încadreze posturile de medici. Consiliul de Administrație al Spitalului Județean nu-și respectă obligațiile stabilite prin norme și față de asta: nu există acel plan strategic, de dezvoltare și funcționare a tuturor secțiilor spitalului”, a explicat Radu Anton.

Radu Anton a arătat apoi spre Iulian Micu, pe care îl consideră cel mai suspect din punctul de vedere al eficienței profesionale în cadrul conducerii Spitalului.

Cer să fie analizată activitatea Consiliului de Administrație și, dacă este nevoie, inclusiv înlocuirea persoanelor de acolo, pentru că am observat că cel puțin una este angrenată în foarte multe activități pe lângă postul de bază în aparatul de specialitate al Consiliului Județean este și președinte de CA și în Adunarea Generală Acționarilor de la Nova ApaServ, și responsabil de Serviciu de gunoi. Are timp fizic această persoană să-și îndeplinească toate obligațiile?”, a cuvântat consilerul județean.

Din Consiliul de Administrație al Spitalului „Mavromati” mai fac parte: Florica Strungariu, Antonela Pătrașcu, Viorel Țigănașu, Andrei Roland Axinte, Carmen Chiriac, Teodor Ferariu, Maria Hodan, Emanoil Saradan, Constantin Lușneac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a fost accidentată pe trecerea de pietoni de un tânăr neatent

astăzi, 11:36
16

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Gorbăneşti care se deplasa ieri în calitate de conducător auto pe strada Împarat Traian din municipiul Botoşani, a surprins şi accidentat o fe...

Aveți grijă pe cine primiți în casă! O femeie i-a furat unei bătrâne toată pensia

astăzi, 11:16
67

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Truşeşti  au identificat o femeie de 50 de ani, din comuna Dobârceni, bănuită de comiterea unei infracţiuni de furt calificat de la o bătr...

Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziția de autobuze în municipiul Botoșani - VIDEO

astăzi, 10:44
309

La Botoșani a fost semnat astăzi contractul pentru achiziția de autobuze în leasing de către Eltrans SA, unitate care asigură transportul public din municipiu cu ajutorul tramvaielor.Un...