Decizie de ultimă oră: O echipă de control a Ministerului Sănătății VERIFICĂ astăzi Spitalul Județean din Botoșani

Decizie de ultimă oră: O echipă de control a Ministerului Sănătății VERIFICĂ astăzi Spitalul Județean din Botoșani

O echipă de specialiști ai Ministerului Sănătății (MS) va efectua verificări, în cursul zilei de astăzi, în cadrul Spitalului Județean din Botoșani.

Din echipa MS fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății, prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi. Echipa este completată de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.

Ministerul Sănătății a decis închiderea Spitalului Județean din Suceava începând de astăzi, iar pacienții vor fi transferați la alte unități medicale, din Iași și din Rădăuți. În 48 de ore s-ar putea redeschide Unitatea de Primiri Urgențe, care va funcționa cu medici din iași și de la clinici private din Suceava.

Amintim că o parte dintre cadrele medicale din Botoșani sunt trimise la Suceava, pentru preluarea în grijă a pacienților externați în urma închiderii SJU.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

astăzi, 19:17
98

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a transmis un mesaj emoționant către botoșăneni, pentru a-i încuraja să respecte măsurile de precauție impuse în contextul...

Botoșănean dispărut fără urmă de câteva zile

astăzi, 19:03
82

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din satul Ghireni, comuna Coțușca, a fost dat dispărut de familie, după ce nu a mai revenit la domiciliu. Polițiștii au fost anunțați de dispari...

Suceava: 181 cadre medicale cu COVID-19, dintre care 43 de medici şi 70 de asistente

astăzi, 19:00
91

Un număr de 181 de cadre medicale din judeţ infectate cu noul coronavirus au fost raportate, luni, Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), ceea ce reprezintă peste 60% din numărul to...