Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Apar și primele măsuri luate de autorități după ce copilul de doar 4 ani a murit în urmă unei proceduri simple, la dentist.

Micuțului i s-a făcut o anestezie generală pentru o intervenție a dentistului însă au apărut complicații și a intrat în comă. După doar câteva zile, ieri, copilul a murit.

Imediat după decesul băiatului, Direcția de Sănătate Publică Argeș a decis suspendarea activității clinicii stomatologice din Pitești unde îi fusese făcută procedura.

Reprezentanții DSPau întocmi un raport cu neregulile găsite acolo, pe care îl vor prezența Ministerului Sănătătii. Și Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină. Substanţele ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există şi secţie de terapie intensivă”.

În paralel, poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce copilul de patru ani care a intrat în comă în urmă unei anestezii generale la dentist a murit.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pleiadă de miniștri săptămâna viitoare la Botoșani

astăzi, 12:25
38

Săptămâna viitoare, județul Botoșani va fi gazdă pentru una dintre ședințele periodice ale Comisiei pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond Cinegetic din cadrul Senatului României....

Încă doi suceveni încarcerați la Penitenciarul Botoșani pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului

astăzi, 12:09
34

Doi suceveni au fost încarcerați la finele acestei săptămâni la Penitenciarul Botoșani după ce au fost condamnați pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului.Poliția...

Cehi, turci şi italieni alături de Elie Radu al Botoşanilor

astăzi, 11:59
38

Patrimoniul cultural nu cuprinde doar monumente istorice, muzee și instituții de artă și cultură, dar și toată bogăția tradițiilor și meșteșugurilor populare.Aceasta este ceea ce şi...