Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Apar și primele măsuri luate de autorități după ce copilul de doar 4 ani a murit în urmă unei proceduri simple, la dentist.

Micuțului i s-a făcut o anestezie generală pentru o intervenție a dentistului însă au apărut complicații și a intrat în comă. După doar câteva zile, ieri, copilul a murit.

Imediat după decesul băiatului, Direcția de Sănătate Publică Argeș a decis suspendarea activității clinicii stomatologice din Pitești unde îi fusese făcută procedura.

Reprezentanții DSPau întocmi un raport cu neregulile găsite acolo, pe care îl vor prezența Ministerului Sănătătii. Și Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină. Substanţele ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există şi secţie de terapie intensivă”.

În paralel, poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce copilul de patru ani care a intrat în comă în urmă unei anestezii generale la dentist a murit.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Proiect artistic inedit al Seminarului din Dorohoi, dedicat memoriei Părintelui Constantin Muha

astăzi, 11:45
135

Cu prilejul cinstirii în data de 30 noiembrie a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României și al românilor, și al celebrării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, președi...

Dramă. O bătaie cu parii între doi frați s-a terminat cum nu se poate mai rău: la cimitir și la pușcărie

astăzi, 10:51
597

Un bărbat din Flămânzi riscă ani grei de puşcărie după ce și-a ucis în bătaie propriul frate. După ce a fost bătut cu câteva zile înainte, bărbatul a tăb...

(P) PSD Botoșani: „Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai importantă a istoriei românești. La mulți ani tuturor românilor!”

astăzi, 09:49
80

Comunicat:Liderii PSD Botoșani au transmis astăzi un mesaj către botoșăneni, cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale a României.„1 decembrie 1918 reprezintă actul de voință...