Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Apar și primele măsuri luate de autorități după ce copilul de doar 4 ani a murit în urmă unei proceduri simple, la dentist.

Micuțului i s-a făcut o anestezie generală pentru o intervenție a dentistului însă au apărut complicații și a intrat în comă. După doar câteva zile, ieri, copilul a murit.

Imediat după decesul băiatului, Direcția de Sănătate Publică Argeș a decis suspendarea activității clinicii stomatologice din Pitești unde îi fusese făcută procedura.

Reprezentanții DSPau întocmi un raport cu neregulile găsite acolo, pe care îl vor prezența Ministerului Sănătătii. Și Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină. Substanţele ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există şi secţie de terapie intensivă”.

În paralel, poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce copilul de patru ani care a intrat în comă în urmă unei anestezii generale la dentist a murit.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Silegeanu: Nu mai țineți orașul și cetățenii în degradare morală, fizică și promisiuni deșarte

Marţi, 4 August 2020
130

Comunicat:Stimați botoșăneni. Așa cum am promis, fiecare comunicat de presă va conține și o parte din programul meu pe care doresc să îl implementez în cadrul Primăriei Botoș...

Sprijin financiar oferit de Ambasada Franţei şi Institutul Francez unui ONG din Botoșani

Marţi, 4 August 2020
274

Pentru a recunoaşte şi a susţine eforturile societăţii civile româneşti care a sprijinit persoanele fragile, aflate în dificultate pe timpul izolării şi pe tot parcursul pandemiei ...

Chindriș, la Mouscron! Toate detaliile mutării!

Marţi, 4 August 2020
406

Așa cum am anunțat încă de acum câteva zile, Andrei Chindriș va juca în Belgia din sezonul următor.Acesta va juca la Mouscron, echipă care a fost cumpărată de patronul lu...