Cazul unui pacient botoșănean a uimit medicii ieșeni. Trei săptămâni de suferință și efort uriaș

Cazul unui pacient botoșănean a uimit medicii ieșeni. Trei săptămâni de suferință și efort uriaș

Un botoșănean care se afla în grija medicilor din secția de transplant renal a Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași s-a luptat trei săptâmâni cu infecția cu SARS-CoV-2. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a ajuns la unitatea medicală cu durere în suflet, știind că a lăsat acasă trei copii.

Cât timp a fost internat, le-a povestit medicilor din secție despre mama lui care este bolnavă și care îi îngrijește cât timp este internat. Pe parcursul celor trei săptămâni, evoluția a fost una lentă, dar favorabilă, spre bucuria tuturor.

Pe 8 ianuarie 2020, bărbatul a plecat nerăbdător la copiii săi. Cadrele medicale ale Spitalului „Dr. C.I. Parhon” au respirat ușurate după zilele în care pacientul a avut slabe șanse pentru supraviețuire.

Dintr-o localitate din județul Botoșani, tânărul tată va reveni lunar pentru monitorizare la unitatea medicală din Iași. În cazul pacienților cu transplant renal, medicamentele imunosupresoare îi fac mult mai susceptibili la infecția cu orice tip de virus, inclusiv SARS-CoV-2.

Pacientul cu transplant renal, infectat cu COVID-19, a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași înaintea sărbătorilor de iarnă. Timp de trei săptămâni infecția i-a pus viața în pericol. Din fericire, tatăl s-a reîntors cu bine la cei trei copii.

„Un pacient al secției de transplant renal a ajuns bolnav de COVID-19 în unitatea noastră în urmă cu 3 săptămâni. Este un tată singur de 38 de ani din județul Botoșani, care crește trei copii și care a avut o evoluție lentă, dar bună pe parcursul internării. Au fost și momente în care, din cauza problemelor respiratorii, a avut nevoie de mai mult oxigen, dar nu a fost nevoie de internare în secția de Terapie Intensivă. A răspuns la tratament și ulterior a început să se recupereze. A fost foarte ușurat în momentul în care a aflat că este bine și că poate pleca acasă fiindcă și mama acestuia, care a rămas acasă cu cei trei copii, este bolnavă și nu poate să se ocupe mult timp de îngrijirea lor”, spune dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași.

La Centrul de Transplant Renal Iași, dintre cei circa 400 de pacienți monitorizați, un număr de peste 20 au fost internați în spital după ce s-au infectat cu coronavirus. Aceștia au avut forme medii spre severe ale infecției, iar medici au reușit să îi trateze pe cei mai mulți dintre ei deși riscurile virusului COVID-19 în cazul unor astfel de persoane este foarte ridicat.

sursa: BZI.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
25

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
69

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
263

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...