Ca la români. Nu le iese socoteala, așa că pacienții cu coronavirus din Suceava vor fi renumărați

Ca la români. Nu le iese socoteala, așa că pacienții cu coronavirus din Suceava vor fi renumărați

Situaţie incredibilă la Suceava. Se reia număratoarea pacienților infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei.

Există suspiciunea că numărul de bolnavi este mai mic decât cel pe care îl cunoaștem acum din raportările oficiale. Se pare că în haosul din momentul izbucnirii focarului a fost raportat numărul de teste si nu cel al pacienților confirmați, scrie Digi24.ro.

Așa s-a ajuns la o diferență de 700 de cazuri în plus, ce nu poate fi justificată matematic.

Este vorba despre o suspiciune majoră față de cifrele raportate la Suceava în criza coronavirus. Este foarte posibil că în tensiunea de la începutul epidemiei, funcționarii DSP să fi completat greșit formularele.

Practic, numărul de teste să fi fost raportat pe post de de infectări.

Funcționarii n-au avut reguli clare și volumul de muncă a fost foarte mare, așa că fiecare a completat formularele după propriile reguli. Așa au apărut inadvertențe între numărul de cazuri, de vindecări și decese.

Și pentru ca situația să fie și mai neclară, nouă șefă DSP - Manuela Trifan - a fost destituită astăzi de Ministerul Sănătății. Ea tocmai dăduse un interviu în presă locală de la Suceava, în care a vorbit despre faptul că i s-a părut ciudat ce a găsit și că a luat personal la mână dovezile, a verificat și a găsit multe nume fără CNP sau adresă, practic persoane care nu pot fi identificate.

Acum, destituirea ei ridică și mai multe semne de întrebare. Ministerul Sănătății ar trebui să lămurească lucrurile acolo, la Suceava pentru că este neclar dacă focarul a fost declarat în urmă unor cifre care ar putea fi false.

Sursa: Digi24.ro

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
28

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
182

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...