Botoşănean salvat cu ajutorul tehnologiei de pe ambulanţă

Un bărbat din oraşul Darabani a fost salvat cu ajutorul sistemului de telemedicină aflat în dotarea ambulanţei ce l-a preluat de la domiciliu. 

Botoşănean salvat cu ajutorul tehnologiei de pe ambulanţă

Cadrele medicale au fost alertate, duminică noapte, de un bărbat de 57 de ani ce se simţea rău. Acesta le-a spus salvatorilor că simte dureri în piept.

Cadrele medicale l-au conectat la aparatul de monitorizare a activităţii cardiace şi au transmis datele în timp real, prin sistemul de telemedicină aflat la bordul autoutilitarei, către dispeceratul de coordonare din Iaşi, de unde a fost stabilit diagnosticul, infarct, astfel că a fost solicitat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD pentru a ieşi în întâmpinarea ambulanţei. 

Astfel, pacientul a fost transferat la Iaşi într-un timp record, fără a mai trece prin unităţile medicale din Botoşani. 

„Echipajul specializat de terapie intensivă a preluat pacientul pe traseu şi i-a administrat terapia medicamentoasă care se impune în astfel de situaţii, timp în care s-a cerut avizul de transfer de la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi şi s-a dirijat elicopterul la Aeroportul Suceava, iar ambulanţa SMURD a plecat direct spre aeroport, fără a se mai trece pe la vreun spital din Botoşani”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
264

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
17

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
370

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...