Bebeluş mort în Maternitatea Botoşani, la câteva ore după naştere! Familia caută răspunsuri

Au sperat că noul an le va aduce cel mai frumos cadou, un prunc, dar bucuria de a-l vedea s-a transformat în scurt timp într-o durere fără margini pentru doi soţi din judeţul Botoşani. Bebeluşul a murit la doar câteva ore după naştere, iar familia caută acum răspunsuri pentru tragedia care s-a întâmplat.

Bebeluş mort în Maternitatea Botoşani, la câteva ore după naştere! Familia caută răspunsuri

Mama, în vârstă de 39 de ani, a ajuns marţi, 2 ianuarie, la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani, cu dureri şi sângerări, după cum spun rudele. A rămas internată în spital şi a născut două zile mai târziu, joi dimineaţă, pe cale naturală. A adus pe lume un băieţel, cu o greutate de 3.400 de grame, care însă a murit la doar câteva ore.

Familia nu îşi explică deloc cum s-a putut produce o asemenea tragedie şi susţin că, dacă mamei i s-ar fi făcut cezariană încă din prima zi în care a ajuns la spital, copilul ar fi avut şanse să trăiască.

“Marţi dimineaţă, pe data de 2 ianuarie, a ajuns la spital şi nu a fost băgată în seamă. Miercuri a venit doctoriţa care s-a ocupat de cumnata mea, a fost în concediu, că au fost sărbătorile, i-a făcut ecografie şi a spus că totul este ok, că inima bate, copilul mişcă şi că totul este în regulă. Joi dimineaţă la ora 09.00 a născut şi joi seară, la ora 19.00, a decedat copilul. Cum este posibil aşa ceva? Dacă marţi se investiga mai bine se putea face cezariană şi copilul poate nu înghiţea lichid amniotic, că aşa ni s-a spus că s-a întâmplat când l-a născut pe cale naturală. După ce s-a născut erau nişte asistente tinere şi l-au pus la aparate şi tot spuneau că copilul se înnegreşte şi apoi l-au scos şi i-au făcut respiraţie cu balonul, nu ştiu exact cum se numeşte. Tot ce vrem este să aflăm adevărul, sunt nişte chestii care nu se leagă. Ei pot să spună ce vor, normal că se apară, dar vrem să aflăm adevărul. Nu căutăm decât dreptatea şi să ne liniştim şi noi. Dacă marţi năştea copilul poate avea şanse, se nasc copii prematuri, de 700 de grame şi supravieţuiesc”, ne-a spus o rudă a femeii.

Medicii legişti au efectuat necropsia, fiind emise şi primele rezultatele în cazul pruncului mort. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, mama ar fi prezentat factori de risc, iar copilul avea o suferinţă încă dinainte de a se naşte.

“Este vorba despre un copil care a murit la 9 ore de la naştere, naştere naturală, de 3.400 grame, sex masculin. Cauza decesului: detresă respiratorie formă severă, observaţie bronhopneumonie congenitală. Încă o observaţie, în urma examenului anatomopatologic: aspiraţie de lichid amniotic. Atât mama, cât şi copilul, au fost identificaţi cu Escherichia coli în amniocultură şi în canalul auditiv extern. Mama avea factori de risc. Copilul prezenta şi o malformaţie congenitală destul de rară cu emfizem pulmonar şi plămân polichistic.Din ceea ce am găsit, mama s-a prezentat de două ori în cursul sarcinii la medic, odată în luna iunie şi odată în luna septembrie”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Rudele femeii spun însă că aceasta a fost pe toată perioada sarcinii la control, la cabinetul privat al medicului cu care a şi născut.

Copilul a fost botezat înainte de a muri, numele ales de părinţi fiind Luca Andrei. Luni, pruncul a fost înmormântat. Cei doi soţi mai au acasă un copil în vârstă de 18 ani.

Familia aşteaptă să primească buletinul cu rezultetele necropsiei şi este decisă să depună plângere atât la poliţie, cât şi la Colegiul Medicilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Penitenciarul din Botoșani angajează din sursă externă șase bărbați. Care sunt criteriile

Joi, 24 Septembrie 2020
756

În vederea angajării, Penitenciarul din Botoșani scoate la concurs șase posturi de agent, care pot fi ocupate exclusiv de bărbați, în cadrul sectorului operativ.La concurs pot par...

Europarlamentarul Ramona Strugariu vine la Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
207

Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USRPLUS, vine la Botoșani vineri, 25 septembrie, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, reprezentanți ai mass-media și candid...

Invitatul de la Știri - Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
315

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a acceptat invitația de a participa la un dialog în emisiunea &ld...