Avem bani, nu are cine să îi folosească: Bolnavii în stare gravă din Botoșani nu vor beneficia de îngrijire la domiciliu!

Avem bani, nu are cine să îi folosească: Bolnavii în stare gravă din Botoșani nu vor beneficia de îngrijire la domiciliu!

Bolnavii din județ care ar fi trebuit să beneficieze de îngrijire la domiciliu nu vor putea beneficia de astfel de servicii. Motivul este acela că la nivelul județului nu există furnizori care să asigure tratamentele și serviciile care se impun.

În anul 2017, Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani a semnat contracte cu doi furnizori, însă aceeași instituție a fost nevoită să rezilieze contractele după depistarea mai multor nereguli. 

Anul acesta, niciun furnizor nu s-a mai arătat interesat de un asemenea contract cu CAS. 

Astfel că bolnavii care aveau nevoie de aceste servicii vor fi nevoiți să apeleze la firme din Iași sau Suceava, ceea ce face extrem de dificilă situația, furnizorii din alte județe nefiind aproape niciodată disponibili pentru a asigura deplasarea la distanțe mari. 

S-a ajuns în situația în care, deși există fonduri la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani pentru tratament și servicii la domicliu, nu are cine să administreze acești bani în folosul pacienților.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani, a cincea favorită a caselor de pariuri, la câștigarea campionatului

astăzi, 18:29
10

FC Botoșani este favorita cu numărul 5 din 16, pentru câștigarea campionatului în sezonul următor. Formația locală are o cota de 20.Pe prima poziție se clasează CFR Cluj, cu 2....

Schimb de ștafetă directorială în cadrul unui renumit colegiu din Botoșani

astăzi, 18:08
140

Directorul Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, profesorul Ioan Huțanu, s-a pensionat după o activitate longevivă în cadrul unității de învățământ....

În această lună, botoșănenii pot preda deșeurile electrice și electronice, pentru care se acordă tichete

astăzi, 15:58
697

În perioada 10-31 august, ECOTIC, APM Botoșani, Primăria municipiului Botoșani, Garda de Mediu Botoșani, ADI Ecoproces, Eltrans și Urban Serv îndeamnă locuitorii orașului Botoșani ...